Dick Advocaat ‘schaamt’ zich voor vertoonde spel van Feyenoord

Dick Advocaat (foto) was na afloop van het met 3-2 verloren duel tegen ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion niet te spreken over het vertoonde spel van zijn ploeg. De Haagse trainer zinspeelde in zijn commentaar zelfs op een voortijdig vertrek uit de Kuip.

Het is dan ook de vraag of Advocaat zijn loopbaan afsluit bij de laatste wedstrijd van Feyenoord dit seizoen of al eerder de deur achter zich dichtdoet. Advocaat liet weten met zijn spelers in gesprek te gaan over zijn eigen toekomst. ,,De spelers sturen mij niet weg, dat zal Feyenoord ook niet doen. Het is de vraag of ik voldoende overtuigd ben of de spelers Feyenoord aan Europees voetbal willen helpen”, meldde hij na afloop tijdens de persconferentie.

Treurig

Door het verlies in Den Haag staat Feyenoord nu vijf punten achter op Vitesse voor een rechtstreekse plek voor Europees voetbal. ,,Ik zie een elftal dat totaal geen geloof, geen beleving, geen voetbal en geen strijd heeft. Dit is gewoon geen elftal”, aldus Advocaat eerder voor de camera van ESPN. ,,Ik denk dat we ons moeten afvragen waar dit door komt, want het is treurig om op deze manier te verliezen van ADO Den Haag. Als je ziet wat voor topsalarissen die jongens verdienen, schaam ik me daarvoor. Dit is de eerste keer dat ik het zo slecht heb gezien.”

Opstappen

Over het vervolg van de competitie zei Advocaat: ,,Ik moet doen wat het beste is voor Feyenoord. Als ik het elftal niet meer beter kan krijgen en de spelers het gevoel hebben dat ik niet meer de juiste man ben, dan stap ik op. Of ik die vraag al gesteld heb? Laat de spelers het morgen maar zeggen.” Om er vervolgens aan toe te voegen: ,,Misschien moet ik de jongens niet meer opstellen als ze bezig zijn met contracten, toekomst of geld.” Al liet Advocaat weten, dat hij niet doelt op Steven Berghuis.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder