Amerikaanse WSH maakt identiteit investeerder bekend

|

NOS Studio Voetbal en Voetbal International meldden dat het Amerikaanse World Soccer Holdings (WSH) nog altijd de aandelen van ADO Den Haag hoopt te kunnen overnemen. In een persbericht hebben de Amerikanen nu gemeld, dat de Demetriou-familie achter WSH zit. Dinsdag zou men een formeel plan presenteren aan ADO Den Haag.

De Amerikanen zijn al lange tijd (zeven maanden) bezig om de aandelen van United Vansen, de huidige grootaandeelhouder uit China, over te nemen. De identiteit van de grote investeerder werd echter tot op heden niet bekend gemaakt.

Voorstel

WSH: ,,Het betreft de Demetriou-familie, geleid door Steve Demetriou, CEO en Chair van Jacobs, een wereldwijd beursgenoteerd bedrijf ter waarde van 18 miljard.” Met zijn steun zal WSH dinsdag 4 mei een gedetailleerd voorstel aan ADO presenteren, meldt VI. Zodra er een akkoord is bereikt wordt ook per direct het bedrag van 2,1 miljoen euro aan de club overgemaakt om het seizoen te kunnen afmaken.

Oplossing

De Amerikanen hadden eerder al aangegeven, dat de Stichting Toekomst ADO (STA) zich moest opheffen en de vereniging HFC anders zou moeten worden ingericht. Beide wilden daar vooralsnog niet direct aan meewerken, omdat men niet op de hoogte is van de plannen en financiële mogelijkheden van WSH. WSH laat nu weten een geschikte oplossing te hebben gevonden. In het persbericht laat WSH ook weten volgens VI: ,,World Soccer Holdings en de Demetriou-familie hebben als eerste het voornemen om de Nederlandse cultuur binnen ADO weer te versterken en heeft als eerste stap voorgesteld om de Nederlandse taal weer de voertaal te maken binnen het bestuur.”

Op de achtergrond, maar daarover is concreet niet veel bekend, zouden ook Haagse investeerders nog steeds geïnteresseerd zijn in de aandelen van ADO Den Haag.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder