Financieel directeur Jachin Wildemans vertrekt bij ADO Den Haag

ADO Den Haag bevestigt het vertrek per 1 september van Jachin Wildemans (foto), momenteel nog financieel directeur van de club. Van ADO-zijde wordt als argument ‘persoonlijke afwegingen’ gemeld, laat Omroep West weten.

Jachin Wildemans trad in januari 2020 bij de club aan en liet toen weten: ,,Ik vind het werkelijk fantastisch om mijn professionele carrière te kunnen combineren met mijn grootste passie: voetbal. ADO Den Haag is een prachtige club met een mooi stadion en veel trouwe supporters.” De loopbaan van Wildemans bij ADO den Haag, waar hij in een wel heel roerige periode actief is, heeft dus niet echt lang geduurd.

Schulden

Op dit moment is Wildemans nog druk in de weer en maakt lange dagen. De club is opgezadeld met enorme schulden en bovendien stopt de Chinese eigenaar United Vansen Sports (UVS) al langere tijd geen euro meer in de club en wil ook zo spoedig mogelijk haar aandelen van de hand doen. Dat lukt al langere tijd niet. De aangestelde herstructureringsdeskundige, Jeroen Reiziger, heeft al gesprekken gevoerd met diverse kandidaten, maar tot resultaat heeft dat nog niet geleid. Het Haagse gemeentebestuur heeft inmiddels laten weten de club te steunen met een overbruggingskrediet.

Dringen

De tijd gaat wel dringen voor de Haagse BVO en dan te bedenken dat op 8 augustus de competitie al gaat draaien, met een thuiswedstrijd (12.15 uur) tegen Jong Ajax. Een ongelukkig moment ook, dat de financieel directeur bij de club heeft aangekondigd te vertrekken. Een woordvoerder van ADO Den Haag laat echter weten: ,,Het duurt ‘nog eventjes’ voordat het zo ver is. En Jachin werkt nog steeds heel hard, hij is zeker niet aan het afbouwen.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder