Oefenvoetbal: ADO Den Haag op schot tegen RWD Molenbeek

|||||||||||||||||||||||||||||

Achter gesloten deuren werkte ADO Den Haag zaterdagavond haar laatste oefenduel af in de voorbereiding. Volgende week vrijdag start de competitie met een uitduel bij sc Heracles in Almelo. In dat laatste oefenduel was de formatie van trainer Dirk Kuijt goed op schot: 5-0.

Tekst: Ton Beije         |      Foto’s: Eric de Wit

Het was ook het eerste duel van de ploeg in het stadion, dat nu de naam van Bingoal Stadion heeft. Oorspronkelijk zou ADO Den Haag – ook zonder publiek – een oefenduel in eigen stadion op de vrijdagavond spelen tegen FC Volendam, maar die club meldde zich af om wel een dag eerder te oefenen in Griekenland tegen Panathinaikos.

ADO Den Haag kende een voortvarende start van de wedstrijd, want de score werd al na drie minuten spelen geopend. Op aangeven van Joël Zwarts kwam Max de Waal vrij voor het doel te staan en gaf de doelman van RWD Molenbeek het nakijken: 1-0. Halverwege het eerste bedrijf leek ADO Den Haag de marge te verdubbelen. Boy Kemper vond met zijn voorzet Thomas Verheydt, die echter op de paal kopte. De bezoekers kregen in de laatste fase van de eerste helft een tweetal mogelijkheden, maar wisten doelman Hugo Wentges niet te kloppen. Aan de andere kant kwam ADO Den Haag op slag van rust wel tot scoren. Max de Waal gaf van afstand doelman Théo Defourny geen schijn van kans: 2-0.

In de rust bleef Guillem Rodriguez in de kleedkamer achter en voor hem kwam als rechterverdediger de deze week op huurbasis van Feyenoord overgekomen Denzel Hall. Ook na de pauze kende ADO Den Haag een prima begin. Scoorde de ploeg in de eerste helft na drie minuten, nu was het in de vierde minuut raak. Na voorbereidend werk van Joël Zwarts tekende Thomas Verheydt voor de 3-0. ADO Den Haag speelde een prima oefenduel, al kreeg RWD Molenbeek ook wat mogelijkheden om iets terug te doen. Na dik een uur spelen kwamen nieuwkomer Malik Sellouki en Dhoraso Klas in het veld voor respectievelijk Joël Zwarts en Gregor Breinburg.

Vlak daarna tilde ADO Den Haag de voorsprong naar 4-0 door een treffer van de meegekomen Daryl Werker, die de bal uit een hoekschop van Max de Waal binnen werkte. Het laatste woord in dit oefenduel was voor invaller Rafel Struick, in het veld gekomen voor Xander Severina. De jonge aanvaller bepaalde de eindstand op 5-0.