Mike Hollenberg trekt overschrijving in en blijft BVCB trouw

Na het seizoen 2019-2020 maakte Mike Hollenberg (foto) de overstap van sv Nootdorp naar BVCB. Vanwege alle maatregelen rondom Corona speelde hij amper voor zijn nieuwe club. Verandering in zijn privésituatie noopte de 30-jarige verdediger BVCB in te ruilen voor Vitesse Delft. Twijfels over zijn beslissing groeiden al snel en bleven. Tot afgelopen weekend. Hollenberg is komend seizoen toch weer actief voor BVCB.

Alle clubs zijn volop in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De selecties zijn rond en spelers proberen hun plekje in de hoofdmacht van hun club te veroveren.

Mike Hollenberg doet dit bij zaterdag tweedeklasser Vitesse Delft. Naarmate de eerste officiële wedstrijd dichterbij komt, ging Hollenberg echter steeds meer twijfelen of de overstap die hij gemaakt heeft wel de juiste is. Hollenberg daarover: ,,In het afgelopen jaar is er veel gebeurd en veranderd in met name de privésfeer. We hebben een dochtertje gekregen, dan verandert het ritme in je leven. Het werd een onrustige periode. Het leek me beter het een beetje rustiger aan te doen. Het besluit om daarom afscheid te nemen van BVCB was niet makkelijk. In een korte tijd heb ik veel nieuwe jongens leren kennen. Stuk voor stuk goede gasten: we hadden een leuk team.”

Contact

Wat zijn overstap na zeven jaar sv Nootdorp bevorderde was BVCB-trainer Dick Boereboom, die een jaar daarvoor dezelfde stap had genomen. ,,Met Dick had ik net als met veel jongens nog veel contact. Ook in de vakantie. Steeds meer bekroop me het gevoel dat ik nog niet klaar was bij BVCB, er moet nog wat afgemaakt worden. Vorige week ben ik nog eens goed na gaan denken en ik zou in het weekend de knoop doorhakken.”

Voordeel

De beslissing van Hollenberg valt uit in het voordeel van BVCB. Trainer Dick Boereboom is over de terugkeer van Hollenberg open naar BVCB en de spelersgroep. Men is bekend met de kwaliteiten van de ervaren verdediger en ziet hem graag weer aansluiten bij de selectie. ,,Inmiddels is het thuis allemaal wat rustiger geworden. Ik heb ook nieuw werk in Dordrecht. Factoren die meespelen om toch nog op een wat hoger nieuw te blijven voetballen.”

Als de keuze voor BVCB is genomen, gaat het allemaal heel snel. Maandag trainde Hollenberg mee met de Hoekse selectie en een dag later maakte hij zijn rentree in de oefenwedstrijd tegen SC Feyenoord. Het is alsof hij al weken deel uitmaakt van de keuzes van Boereboom. Centraal in de verdediging staat hij als een rots in de branding. Dit tot tevredenheid van de speler zelf en ‘zijn’ BVCB.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder