Warming-up zondag Derde Divisie: Quick kan donderdag periodetitel binnenhalen

De laatste inhaalwedstrijd in de Derde Divisie van de zondagamateurs staat donderdag (morgen) op het programma: Dongen-Quick. Als dat duel is gespeeld, hebben alle clubs 27 wedstrijden op hun conto staan. Dan is ook bekend welke club de winnaar is van de tweede periode.

Het gaat nu tussen Quick, dat dus op bezoek gaat bij Dongen, en Gemert, dat niet in actie hoeft te komen. Bij winst is de tweede periode voor Quick. Bij een gelijkspel gaat Gemert er met de periodeprijs vandoor. Ook Dongen had nog een kans, maar ging in die periode nog onnodig onderuit bij DEM (2-1).

Matige start

Voor Quick toch al iets bijzonders, want de formatie van trainer Paul van der Zwaan (foto) kende een uiterst matige start van de competitie. De kans op het binnenhalen van een periodetitel, daar had niemand op Nieuw Hanenburg in die tijd aan gedacht. Het kans dus in de loop van een seizoen heel anders lopen. Quick kan bij een overwinning tevens een ticket voor de Derde Divisie voor volgend seizoen veiligstellen.

Bijveld

Het duel in Brabant zal niet op het hoofdveld (gras) van Dongen worden gespeeld, omdat rond dat veld geen verlichting aanwezig is. Er wordt dus uitgeweken naar het daarnaast gelegen kunstgrasveld. Resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst. Dat is maar goed ook, want nadat Quick promoveerde naar de Derde Divisie, heeft het nog niet weten te winnen bij Dongen: 3-1 (seizoen 2017-2018), 4-2 (seizoen 2018-2019) en 0-0 (seizoen 2019-2020). Maar zoals bekend, aan elke serie komt een einde.

Mogelijk donderdag laat in de avond toch een feestje op Nieuw Hanenburg. De wedstrijd in Dongen vangt aan om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Te Kloeze. Later op de avond volgt op deze wedstrijd een verslag en foto’s van het duel.

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder