Vitesse Delft treurt om overlijden van Paul Oortwijn

|

Paul Oortwijn is op vrijdag 22 april op 72-jarige leeftijd overleden. Oortwijn kwam in 1971 naar Delft en melde zich in september 1973 aan bij CSVD – het toenmalige Vitesse Delft – dat net gepromoveerd was naar de eerste klasse zaterdag, destijds de hoogste klasse van het zaterdagvoetbal.

Paul Oortwijn was vervolgens van 1974 tot en met 1985 de vaste doelman van het eerste elftal. Op 35-jarige leeftijd vond hij het genoeg, maar hij werd al snel in de jeugdafdeling opgenomen en iets later in het hoofdbestuur. Hij speelde als technische TH-man een grote rol bij de realisatie van de verlichting op het nieuwe complex van Vitesse Delft in de wijk Tanthof. De wijk van Delft waar hij toevallig zelf ook woonde. In 1994 verhuisde Paul Oortwijn vanwege zijn werk naar Austerlitz, maar bleef op de hoogte van het wel en wee van de club.

Vitesse Delft gedenkt Paul Oortwijn als een groot sportman met vele capaciteiten op sportgebied, maar ook groot in het zo gezellige verenigingsgebeuren van onze club.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder