Cor Lagendijk, Lid van Verdienste en clubicoon Vitesse Delft, overleden

|

Op ruim 84-jarige leeftijd is Cor Lagendijk, die zich jarenlang met hart en ziel heeft ingezet voor zijn voetbalclub CSVD, later Vitesse Delft, overleden. Op de Middelweg en aan de Oudelaan was hij zeer actief. Na de hereniging van de twee complexen in 1992 ging hij op dezelfde wijze verder op het sportpark in Tanthof-Zuid.

Cor Lagendijk was een graag gezien persoon bij Vitesse Delft. Hij was vaak op de club en heeft een indrukwekkende carrière gehad, zowel binnen als buiten het veld. Als voetballer heeft hij in vele teams gevoetbald, waaronder in het eerste elftal. Tot op – voor een voetballer – hoge leeftijd heeft bij binnen de lijnen altijd z’n beste beentje voorgezet.

Elftalleider

Hij is ook vele jaren elftalleider bij de vereniging geweest, onder meer van het eerste elftal en van O-19 (toen nog de A1). Hij heeft met deze elftallen mooie successen behaald. Daarnaast heeft hij vele vrijwilligersfuncties binnen Vitesse Delft bekleed. Het deed hem goed, dat hij zijn kinderen bij Vitesse Delft heeft zien voetbellen.

De club zat in z’n hart en Cor Lagendijk heeft altijd warme gevoelens bij vereniging gehad. Vitesse Delft verliest in hem een lid van verdienste van grote klasse.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder