KNVB legt voorzitter DHC schorsing op van twee maanden

|

Patrick Luiten, voorzitter van DHC, is door de KNVB geschorst. De Speciaal Aanklager Discriminatie heeft namelijk onlangs besloten aan Patrick Luiten het volgende schikkingsvoorstel te doen. Een schorsing met ingang van 28 mei 2021 voor de duur van drie maanden, waarvan één maand voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Luiten kreeg de straf opgelegd wegens het maken van een discriminerende dan wel racistische opmerking jegens een kantinemedewerker. Luiten bevestigt de straf te hebben ontvangen en omschrijft het zelf als volgt. ,,Ik ben inderdaad op basis van één uitspraak voor twee maanden ‘geparkeerd’. Ik zal dus even geen officiële taken als voorzitter doen voor DHC tot 27 juli, maar bij aanvang van het nieuwe seizoen weer wel.”

Accepteren

Na enig beraad en het inwinnen van juridisch advies, heeft Patrick Luiten besloten dit schikkingsvoorstel te accepteren. Al heeft hij wel problemen met de straf. ,,Ik vind het niet terecht, maar in beroep gaan is lastiger met betrekking tot het nieuwe seizoen. Ik kom nog wel op DHC, maar doe niks als voorzitter. Ik heb namelijk geen terrein-of stadionverbod opgelegd gekregen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder