Crescendo van Berkel (Scheveningen) kiest voor vv Smitshoek

Crescendo van Berkel (foto), nu nog speler van Tweede Divisionist Scheveningen, heeft voor volgend seizoen getekend bij vv Smitshoek. De 29-jarige speler zal dus het oranje-zwarte shirt gaan dragen.

Nadat Crescendo van Berkel (29) in de jeugd speelde voor het Haagse Quick, maakte hij zijn debuut bij Sparta Rotterdam in het eerste elftal. Uit die tijd kent hij ook Emilio Samsey en Michael Fabrie nog. Na zijn mooie avontuur bij Sparta stapte hij over naar Roda JC en vervolgens Telstar. In 2017 ging hij zijn voetbalgeluk beproeven in het buitenland bij Dundee FC (Schotland) en Sandefjord (Noorwegen) om vervolgens bij Lee Man FC in Honkong zijn buitenlandse avontuur te beëindigen. In februari 2020 keerde Van Berkel terug in Nederland en ging spelen voor Scheveningen.

Werkzaam

Van Berkel is werkzaam in Barendrecht en ondanks dat zijn ouders naast het veld van Scheveningen wonen, wil hij graag dichter bij huis en werk gaan spelen. De voor hem al bekende Smitshoek-spelers hebben hem geholpen te overtuigen hoe leuk, familiair, gezellig en ambitieus vv Smitshoek is.

Steentje

Van Berkel is een rustige, sympathieke linksbenige en kopsterke centrale verdediger die ook prima op het middenveld uit de voeten kan. Ooit was hij linker aanvaller en heeft dus ook nog scorend vermogen en oog voor zijn medespelers. ,,Als je wat ouder wordt kom je vaak wat lager op het veld te spelen, maar we zullen zien waar de trainer me nodig heeft. Ik hou van het spelletje en wil graag winnen. Dat Smitshoek ambitie heeft is me duidelijk geworden en ook de huidige stand op de ranglijst is hoopvol. Ik hoop in het nieuwe seizoen mijn steentje te kunnen bijdragen en mijn ervaring en kennis te kunnen overbrengen aan de jonge talenten die vv Smitshoek ook in de selectie heeft rondlopen”, aldus Van Berkel op de clubsite.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder