Abdullah Sari (SVH): ,,Nu gezond blijven, de rest komt wel goed”

Een nieuwe start van de competitie lijkt momenteel verder weg dan ooit. De huidige lockdown loopt voorlopig nog door tot 9 februari, maar of dat dan het einde is, is nog maar de vraag. Hoe kijken de voetbaltrainers er tegenaan, hebben zij eventueel alternatieven? In deze (laatste) aflevering geeft Abdullah Sari (foto), trainer van zondag derdeklasser SVH, zijn mening.

Tekst: Ton Beije

De lockdown-periode is onlangs weer verlengd. De KNVB roept dat er nog twee opties zijn voor de competitie. ,,Ik blijf positief, maar eerlijk gezegd is dit nu lastig in te schatten”, reageert trainer Abdullah Sari van SVH. ,,We leven in grote onzekerheid en weten nu dat er niet versoepeld gaat worden en de huidige situatie tot in ieder geval 9 februari blijft zoals het is. Hoewel er op 2 februari besloten gaat worden of er vanaf 9 februari sprake zal zijn van versoepeling, ben ik bang dat dit nog best een tijdje kan gaan duren.”

Realistisch

,,Ik vind dat we realistisch moeten zijn. Een hele competitie spelen zit er al heel lang niet meer in. De competitie hervatten vanaf het moment dat we zijn gestopt en één wedstrijd per tegenstander spelen en klaar is dit seizoen. We moeten het niet nog ingewikkelder gaan maken door halve competities met uit- en thuiswedstrijden. Ik denk dat de eerste optie de meest realistische is”, aldus Sari.

Blessures

Mocht er een competitie komen, in welke vorm dan ook, dan wordt het een korte uitgave. In hoeverre is dan promotie- en degradatie nog in Frage? Sari daarover: ,,Als er weer in competitieverband gevoetbald gaat worden, dan moet er ook een promotie- en degradatieregeling zijn vind ik persoonlijk. Ook daar denk ik dat we het niet moeilijker moeten maken. De nummers één en twee promoveren en laatste twee degraderen en verder geen nacompetitie. Op deze manier voorkomen we (niet te lang doorgaan) dat er blessures ontstaan en op een veilige en verantwoorde manier een punt kunnen zetten achter dit (corona) seizoen en gaan we hopelijk volgend seizoen weer lekker aan de bak zoals het hoort, met publiek en een hele competitie. Ik verwacht namelijk niet dat als we straks weer het veld op mogen, we de kans en ruimte krijgen om zes weken te trainen om fit te worden. Clubs kunnen na het einde van het seizoen vriendschappelijke wedstrijden inplannen op basis van de aantallen spelers die ze tot hun beschikking hebben.”

Trainen

Dat trainen blijft een probleem. Met tweetallen is vrijwel onmogelijk en met viertallen gaat het ook vervelen. Abdullah Sari: ,,Met viertallen hebben we nog getraind, maar toen bekend werd dat we maximaal met tweetallen mochten trainen, zijn we ermee gestopt. Het gaat ook niet alleen om het niet met tweetallen willen trainen. Er heerst ook een soort van angst. Sommige spelers zijn terecht bang om het virus op te lopen en vaak niet eens voor zichzelf, maar omdat er familie en vrienden zijn die in de categorie kwetsbare groep vallen. Zodra het weer mag, heb ik mijn plan klaarliggen en gaan we weer aan de slag. De verantwoordelijkheid ligt nu bij de spelersgroep om fit te blijven. Het belangrijkste is dat we nu gezond blijven de rest komt wel goed.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder