Chovanie Amatkaryo verlaat Scheveningen per direct voor buitenlands avontuur

Scheveningen en aanvaller Chovanie Amatkaryo (foto) gaan per direct uit elkaar. De club en speler zijn in goed onderling overleg een ontbinding van de tot eind van dit seizoen lopende overeenkomst overeengekomen.

De regiospeler legde onlangs die wens neer bij de club in verband met een naderend profavontuur, om op die manier zijn ambitie na te jagen om fulltime als prof met voetbal bezig te kunnen zijn. Amatkaryo vertrekt naar Zweden om daar een contract te tekenen bij IF Karlstad Fotboll.  Keert hij in de toekomst terug naar de top van het amateurvoetbal in Nederland, dan heeft Scheveningen de eerste optie op een terugkeer.

Meerwaarde

Chovanie Amatkaryo sloot vorig seizoen tussentijds aan bij Scheveningen en ondanks een vanwege de omstandigheden vreemd competitieverloop liet hij direct zijn klasse en potentiële meerwaarde blijken. Een langer verblijf volgde, maar als snel gooiden de omstandigheden opnieuw roet in het eten. Ook op dit moment is de hervatting van het voetbal in Nederland op het niveau van Scheveningen nog onzeker en onduidelijk, terwijl zijn beoogde nieuwe club in Zweden die beperkingen niet heeft en volgende week de voorbereiding op het nieuwe seizoen start.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder