ODB stopt met selectievoetbal op zondag

Een week eerder dan oorspronkelijk gepland, werd de jaarlijkse ledenvergadering van ODB belegd. Donderdagavond vond deze Buitengewone Ledenvergadering. Belangrijkste onderwerp: de zondagselectie.

Voorzitter Erwin Swagerman liet er geen gras over groeien en maakte snel duidelijk waarom deze vergadering was belegd: ODB stopt met een standaard team op de zondag in de A-categorie.

Te weinig teams

Als reden wordt opgegeven, dat er simpelweg te weinig teams overblijven om een competitie te kunnen spelen in de A-categorie (selectie) op zondag. Recreatief voetbal (met een tweede of derde elftal) kan nog wel plaatsvinden op zondag. De vraag is echter of dit nog wenselijk is en vooral belangrijk hoe deze teams daar zelf tegenaan kijken.

Samenvoegen

ODB is dit jaar al onder leiding van trainer Patrick Demmers (foto) met seniorenvoetbal op zaterdag gestart. De selectie van zondag zal dus volgend seizoen samengevoegd worden met die van de zaterdag. Aan Patrick Demmers de taak om hier een nieuwe selectie van te maken. Van zondagtrainer Martin Abbenhuis zal de club helaas afscheid moeten nemen.

Bestuurlijk

Ook op bestuurlijk niveau zullen er veranderingen komen. ODB gaat op zoek naar een penningmeester, een secretaris en een jeugdvoorzitter.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder