Nacompetitie Hoofdklasse/1e klasse: RKSV Heeze tegenstander voor TAC’90

Op donderdagavond won RKSV Heeze in de eerste ronde van de nacompetitie van Chèvremont. De Brabanders waren duidelijk de bovenliggende partij en komen nu zondag langs in Den Haag om TAC’90 te bestrijden.

Tekst: Roland van der Linden

RKSV Heeze kende op eigen veld weinig genade met tegenstander Chèvremont uit het Limburgse Nuth. De thuisploeg, die in de eerste klasse D op een derde plaats was geëindigd, was heer en meester. Door twee treffers van Gijs Moerenhout (foto) namen de gastheren een 2-0 voorsprong. Na een tegentreffer van de Limburgers uit een strafschop voltooide Gijs Moerenhout zijn trilogie aan doelpunten: 3-1.

Hattrick

Daarna was het de beurt aan Jorg van Galen om zich te laten gelden. Met een hattrick schoot hij RKSV Heeze naar een klinkende 6-1 overwinning. Een opvallende uitslag, omdat Heeze in de 26 reguliere competitiewedstrijden maar tot 38 doelpunten was gekomen.

YouTube

TAC’90 is aanstaande zondag op Sportpark De Verlichting aan de Roemer Visscherstraat in Den Haag de gastheer voor de dorpsclub RKSV Heeze. Heeze-speler Gijs Moerenhout weet dat ook het duel bij TAC’90 weer een finale wordt. In het Eindhovens Dagblad zegt hij na het duel tegen Chèvremont: ,,We hebben al filmpjes op YouTube van ze gezien. Hun spelletje ligt ons wel. Verder verraad ik niets.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder