DUNO-trainer Kenneth Lamens: ,,Al lang bezig met nieuwe seizoen”

DUNO degradeerde het zojuist afgelopen seizoen uit de derde klasse. Trainer Kenneth Lamens (foto) moet dus volgend seizoen opnieuw beginnen in de vierde klasse, maar de oefenmeester kijkt met een positieve blik vooruit, laat hij weten in een interview op de eigen clubsite.

,,Maar”, zegt Lamens in het interview, ,,uiteraard doet degraderen pijn en was na de wedstrijd waarin de degradatie een feit was één en al teleurstelling. Ik heb direct na afloop de spelers verteld dat ik enorm trots op hen ben, op de ontwikkeling die zij hebben doorgemaakt, het feit dat zij lef en de moed hebben gehad om aan boord te blijven, daar waar anderen het schip verlieten, de manier waarop zij elke week weer de kracht vonden om weer voor een goed resultaat te knokken en zo ben ik nog wel een paar minuten doorgegaan.”

Oorzaken

Ook Kenneth Lamens heeft het voorbije seizoen geëvalueerd en kan niet één oorzaak aangeven, er zijn er meerdere. ,,Ik denk dat het veel factoren zijn”, aldus Lamens, ,,maar de belangrijkste was echt dat we moeilijk tot scoren kunnen komen. Daar waar we in de eerste helft van het seizoen goed voetbalden, maar niet of nauwelijks ‘echte’ kansen creëerden, deden we dit in de tweede helft van het seizoen steeds beter, maar waren we niet goed genoeg in de afronding.”

Voorbereiding

De afsluiting van het seizoen was ook niet geweldig. DUNO ging op eigen veld fors onderuit tegen FC Skillz, dat door die zege de titel pakte in die derde klasse. DUNO moet komend seizoen opnieuw aan de bak in de vierde klasse en ook dat zal geen eenvoudige opgave worden. Kenneth Lamens: ,,Wij zijn vanaf december al bezig om ons voor te bereiden op een nieuw seizoen. De voorbereiding, welke stafleden gaan door, vervanging zoeken waar nodig, welke spelers gaan door, moeten we ons versterken, welke stappen willen we naar het nieuwe seizoen toe zetten, etc. We zijn tevreden met wat we tot nu toe hebben verzet, maar moeten ook nog een heleboel regelen. De voorbereiding is rond en de staf is compleet.”

Spelersgroep

Woensdag verloopt de overschrijvingstermijn. Over de selectie voor volgend seizoen maakt Lamens zich niet zo’n zorgen. ,,Wij zijn druk bezig om de spelersgroep volledig te maken en is het duidelijk dat er buiten de dertien heren die gedurende het seizoen zijn gestopt er nog een aantal zal stoppen en vertrekken. Vanuit de jeugd heeft een groot aantal spelers aangegeven komend seizoen voor de selectie uit te willen komen en er hebben zich acht spelers van buitenaf ingeschreven bij DUNO. We hopen nog een speler of zes enthousiast te maken voor onze plannen en te kunnen begroeten. Wanneer dit lukt zijn we compleet en hebben we een goede groep staan om in de vierde klasse de strijd met alle mooie verenigingen uit de directe omgeving aan te gaan. In de vierde klasse zal het niveau komend seizoen erg hoog zijn. Ik denk dat er een poule komt waar de neutrale toeschouwers de mooie wedstrijden elke week voor het uitkiezen heeft en nog belangrijker, de spelers elke week een mooie wedstrijd mogen spelen.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder