Warming-up nacompetitie 1e/2e klasse: Ole de Mooij (HVV): ,,We zitten in goede flow”

Zondag staan de laatste nacompetitiewedstrijden op het programma. HVV treft het Goudse DONK. De wedstrijd wordt gespeeld op neutraal terrein, dat van TOGB in Berkel en Rodenrijs.

Tekst: Thomas Hofman

De ploeg van André Wetzel won donderdagavond op de Diepput met 3-1 van Antibarbari. Daar was echter wel een verlenging voor nodig. De grote uitblinker was doelman Guus Dicke, die zijn goede vorm mee zal willen nemen naar zondag. Eerder bonden de Kroonleeuwen al KDO (1-0) aan hun zegekar in de strijd om promotie. DONK won haar vorige nacompetitiewedstrijden van RKDEO (4-2) en Roodwit St. Willibrord (2-1).

Blanco

De matchwinner tegen Antibarbari, Ole de Mooij, blikt vooruit op de finale: ,,Het zal weer een zware pot worden, maar donderdag was iedereen in uitstekende vorm. We zitten in een goede flow en DONK zal er ook wel zin in hebben, dus het belooft een mooie finale te worden.” HVV is de tegenstander van zondag nog niet tegengekomen dit seizoen. ,,Als wij ons eigen spel blijven spelen maakt het niet uit of je de tegenstander kent. Het voordeel tegen Antibarbari was natuurlijk dat je van tevoren weet wie de uitblinkers zijn. Tegen DONK gaan we er blanco in, vol voor promotie!”

Smaak

HVV werd net geen kampioen in de tweede klasse D, nadat directe concurrent Wippolder de smaak te pakken kreeg in de laatste speelrondes. Tegenstander DONK werd ook tweede, in de tweede klasse C. De ploeg uit Gouda eindigde ruim achter kampioen HBC, met acht punten verschil.

Ondanks dat HVV donderdagavond een aantal gele kaarten incasseerde, gaat het schorsingsvrij de finale in. De aftrap is zondag om 14.30 uur en uiteraard is Haaglanden Voetbal present.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder