VUC groeit flink door komst club van expats

VUC heeft er in één klap dertien teams bijgekregen. Dat komt omdat IFC, een vereniging van expats, met ingang van komend seizoen op het complex van de Haagse club gaat spelen en in de KNVB-competitie onder de naam van VUC zal uitkomen.

VUC en IFC hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. ,,We kunnen elkaar versterken”, aldus VUC-voorzitter Maarten van Heck. ,,Zij kunnen op ons mooie complex spelen en wij hebben met onze vier velden ruimte om meer teams te herbergen.”

Eigen kleuren

IFC zal aan Het Kleine Loo in de eigen kleuren (zwart-groen) blijven spelen en haar eigen bestuur en trainersgroep behouden. Toch gaat de samenwerking volgens Van Heck verder dan dat IFC puur een ‘inwoner’ bij VUC is. ,,Ze willen graag bij ons integreren en zullen ook in ons vrijwilligersprogramma meedraaien. Omdat hun spelers onder de licentie van VUC bij de KNVB staan ingeschreven, kunnen we als teams spelers tekortkomen van elkaar mensen gebruiken en hetzelfde geldt voor trainers. Vanaf de eerste gesprekken is het contact zeer prettig en is er van beide kanten de wil om samen te werken.”

Zaterdag

De inbreng van IFC, dat voorheen in Wassenaar voetbalde, betreft drie seniorenelftallen, twee veteranenelftallen, één vrouwenteam en zeven jeugdteams. Van Heck: ,,Met name op zaterdag zal het druk worden. Wij zijn net met ons vlaggenschip naar de zaterdag verhuisd en al hun teams zullen ook op die dag spelen, net als onze eigen jeugd. Maar we hebben uitgerekend dat het allemaal past. Wat de trainingen betreft hebben drie van onze velden de beschikking over licht en als dat niet genoeg blijkt te zijn, zouden we kunnen beslissen om ook nog ons veld 3 van licht te voorzien.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder