PGS/Vogel met Trainingskampen.nl vijf dagen naar Torremolinos

||

Wij hebben weer een verloren voetbalseizoen achter de rug. Logisch dat elke sportliefhebber uitkijkt naar het komende seizoen. Hopelijk weer een normale competitie én de mogelijkheid om tijdens de winterstop op trainingskamp te gaan naar warmere streken.

Tekst: Ton Beije

Haaglanden Voetbal adviseerde ook PGS/Vogel om met onze partner Trainingskampen.nl in zee te gaan. En zo geschiedde, de selectie van de nieuwe trainer Vita Lorente (foto) gaat zich in januari 2022 tijdens de winterstop vijf dagen in het Spaanse Torremolinos voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

Voor trainer Lorente een ‘lekkere binnenkomer’. Nieuw bij de club en gelijk de handen op elkaar krijgen voor zo’n trainingskamp. ,,Toen ik eind maart bij PGS/Vogel begon, merkte ik al snel dat een aantal jongens van vuurwerk houdt. Dus ik dacht, laten we dan maar gelijk met een knal beginnen!”, begint Lorente.

,,Na alle corona-ellende van het afgelopen anderhalf jaar, denk ik dat iedereen weer snakt naar voetballen en vooral plezier met elkaar maken. Wat is er nou mooier dan uit te kunnen kijken naar een geweldig trainingskamp in het buitenland. Dat we via ons netwerk een paar sponsoren hebben kunnen strikken die ons helpen om dit mogelijk te maken, is natuurlijk al helemaal geweldig.”

Spanje

De keuze voor Spanje was niet zo moeilijk. Lorente: ,,Ik ben een Spanjaard. Mijn familie woont in de streek waar we naar toegaan. Dus ik weet daar wel een beetje de weg. Maar belangrijker nog. De groep kon kiezen uit een aantal locaties en deze kwam er als beste uit. We gaan vijf dagen naar Torremolinos (Malaga). In het weekend dat wij daar zitten, is er ook nog een aantal andere clubs. Het idee van de organisatie is om een toernooi te organiseren, waar wij dan zullen participeren. Daarnaast hebben we uiteraard genoeg tijd om ook te genieten van al het moois dat Malaga te bieden heeft.”

Enthousiast

Toen Vita Lorente met het idee kwam waren de reacties enthousiast. ,,Iedereen kijkt ernaar uit om erheen te gaan”, weet Lorente. ,,Wat natuurlijk ook logisch is. Ik denk dat we met z’n allen de afgelopen tijd genoeg ellende hebben gezien en gehoord. Iedereen snakt ernaar om weer naar leuke dingen uit te kijken. Dan is dit natuurlijk geweldig. Het is mooi dat dit mogelijk bij PGS/Vogel.”

De keuze voor Trainingskampen.nl was een simpele volgens de nieuwe PGS/Vogel-trainer. ,,Omdat ze met het beste plaatje kwamen. De offerte zag er prima uit en de gesprekken verliepen prettig en gaven ons het vertrouwen dat het goed zit. We gaan van 14 tot en met 18 januari.”

Stimulans

Zo’n trainingskamp is ook een mooie stimulans. Vita Lorente: ,,Mijn doelstelling is altijd hetzelfde. Plezier koppelen aan prestaties! Of dat ons een prijs brengt weet ik niet, maar we gaan er uiteraard wel voor. Het is afwachten wat andere clubs gaan doen. Iedereen weet dat er een paar clubs bij zit dat ten koste van alles moeten promoveren en een flink aantal spelers heeft gehaald. Hoe ze dat doen interesseert mij eigenlijk niet. Ik kijk naar de groep waar ik de afgelopen twee maanden mee heb getraind. Daarin zie ik voldoende kwaliteiten en belangrijker nog plezier en samenhorigheid om met vertrouwen aan het seizoen te beginnen. Zoals bij de meeste clubs is er een paar jongens vertrokken. Maar is er ook een aantal goede spelers bijgekomen, dat prima bij de groep en de club PGS/Vogel past en ons zeker sterker heeft gemaakt.”

Ambitie

Vita Lorente heeft er logisch veel zin in op Ockenburgh, want zijn herinneringen aan zijn laatste twee clubs (Semper Altius en WateringseVeld/Kranenburg) zijn minder plezierig. ,,Natuurlijk is de ambitie er nog steeds. Anders zou ik er niet meer aan beginnen. Sterker nog, ik ben gebrand op een geweldig seizoen. En wat ik de afgelopen twee maanden bij de hele vereniging PGS/Vogel heb gezien is, dat ik op het juiste moment bij de juiste club ben ingestapt.  We gaan er zeker een feestje van maken!”

En PGS/Vogel maakt de kans dat Haaglanden Voetbal TV (en deze website) de club gaat volgen op trainingskamp in Spanje! 

© Haaglanden Voetbal

Wil jouw club ook op trainingskamp tijdens de winterstop? Naar Spanje of Portugal of dichter bij huis in Nederland, België of Duitsland. Laat het Haaglanden Voetbal weten. De contacten zijn snel gelegd m.b.t. locaties en offertes. Info? trainingskampen@haaglandenvoetbal.nl 

 

Lees verder