DUNO-toernooi: Die Haghe na 4-0 winst op DUNO derde plaats

||||||||||

Zaterdag twaalf uur en de temperatuur was met 28 graden al tropisch te noemen. Helemaal als spelers op kunstgras aantreden waarboven het wel een sauna leek. Trainer Marcel Koning van Die Haghe stuurde bijna dezelfde elf spelers de kunstwei in als afgelopen dinsdag in de eerste helft tegen Derde Divisionist Quick (1-1) tijdens het IM Cees IJspelder-toernooi van DUNO.

Tekst: Wim van de Graaf               |      Foto’s: Aad van der Knaap

Al in de eerste minuut had het voor de Ockenburghers 0-1 kunnen zijn toen Roy van der Ven doorbrak en goed voorgaf maar een DUNO-verdediger nog net de bal kon wegwerken. In de negende minuut weer een kans voor Die Haghe, maar Sami Aoulad Said schoot de bal net over. Een minuut later werd een door dezelfde speler ingeschoten bal geblokt en uit de rebound schoot Frank de Lange de bal nipt naast. Zo was de druk van Die Haghe zeer groot, maar was de afwerking en het vertoonde spel nogal slordig. Met het vele balbezit werd op dat moment nog te weinig gedaan. DUNO kwam er in deze fase niet aan te pas.

Het duurde tot de 29e minuut voordat Die Haghe het net wist te vinden. Een goede één-twee tussen Roy van der Ven en Sami Aoulad Said werd door eerstgenoemde tot doelpunt gepromoveerd: 0-1. In de 35e minuut was er een grote kans voor Desley Koegler, maar hij kreeg voor open doel zijn voet net niet tegen de bal. In het vervolg van die eerste helft bleven de kansen zich voor Die Haghe opstapelen, maar gescoord werd er voor rust niet meer.

Na rust, met een aantal wijzigingen bij beide teams, was daar al snel een foute pass in het middenveld van de thuisploeg, die door Desley Koegler goed werd onderschept en na een lange rush schoof hij de bal koeltjes in de linkerhoek van het DUNO-doel: 0-2. Twee minuten later was het alweer raak voor Die Haghe toen Noa de Jong de bal na een voorzet in een wirwar van DUNO-verdedigers binnen wist te schieten: 0-3. De warmte begon zijn tol bij beide teams te eisen en het spelbeeld werd er niet fraaier door. In de 70e minuut schoot Noa de Jong nog hard op de paal, maar een minuut later kopte hij goed een voorzet van links binnen: 0-4.

Aan deze stand kwam ondanks nog wat kansen voor Die Haghe geen verandering meer en aan het einde van het toernooi bleek dat Die Haghe de derde plaats op dit sterk bezette toernooi had behaald.

Woord van dank Die Haghe

Een woord van dank gaat uit naar Jan Ponsen, “onze” Fred en alle andere vrijwilligers van DUNO, die dit toernooi weer mogelijk hebben gemaakt. Het was weer van grote klasse en van de verbinding!