Open NK Beachsoccer: BS Scheveningen wint na spannende finale van Egmond

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

In het Beachstadium The Hague werd zondag het Open Nederlands Kampioenschap Beachsoccer gehouden. De heren eredivisie speelde in twee poules de wedstrijden en de nummers 1 en 2 plaatsten zich voor de halve finale en daarna de winnaars voor de finale.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

BS Scheveningen is al jaren een vast team in het beachsoccer en zo ook dit jaar weer. Eerst werden de poulewedstrijden gespeeld van tweemaal twaalf minuten. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen BS Eindhoven en werd met 3-1 gewonnen met doelpunten van Björn Wagenaar, Glen Plum en Donny van Oijen.

De tweede wedstrijd ging tegen BS Egmond (de kampioen van vorig jaar) en werd met 2-3 verloren. BS Scheveningen kwam eerst nog wel op een 2-0 voorsprong via doelpunten van Glen Plum en Lody Dijkhuizen, maar daarna kwam BS Egmond langszij en erover.

De derde wedstrijd tegen BS Klundert werd eenvoudig gewonnen met 2-0 door twee doelpunten van Tim Peeters al in de eerste helft. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

Door de uitslagen in de poulewedstrijden was BS Scheveningen tweede geworden en speelde de halve finale tegen BS Zeeland. Deze wedstrijd werd naast het Beachstadium gespeeld op veld 2. Ook deze wedstrijd werd een vrij eenvoudige overwinning voor BS Scheveningen, met 3-0 door doelpunten van Björn Wagenaar, Giovanni Linnenbank en Tim Peeters. In de tweede helft stopte keeper Mark van Ruitenbeek nog een penalty.

De finale werd weer in het Beachstadium gespeeld en opnieuw tegen BS Egmond, de titelverdediger. De finale werd driemaal twaalf minuten zuivere speeltijd gespeeld. BS Scheveningen kwam in de eerste periode op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Lody Dijkhuizen. Keeper Mark van Ruitenbeek gooide de bal richting Egmond-doel, werd teruggelegd door Glen Plum en door Dijkhuizen in eenmaal binnengeschoten.

In de tweede periode liep BS Scheveningen uit naar 2-0 via Björn Wagenaar met een schitterende omhaal vanaf de zijlijn, maar BS Egmond was wakker en kwam zelfs langszij. In de derde periode moest het dus gaan gebeuren. Donny van Oijen bracht BS Scheveningen weer op voorsprong, maar gelijk kwam BS Egmond weer op gelijke hoogte en via een penalty zelfs op voorsprong. Rogier Beld bracht BS Scheveningen nu weer langszij op 4-4. Opnieuw pakte BS Egmond de leiding, maar Donny van Oijen zette het scorebord weer op 5-5 gelijk. En in de laatste minuut kreeg Lody Dijkhuizen een vrije trap wegens wegduwen en omdat deze in het doelgebied was werd het een penalty, die werd benut en dus kwam BS Scheveningen opnieuw aan de leiding: 6-5. Daarna werd er niet meer gescoord en pakte BS Scheveningen eindelijk het Nederlands Kampioenschap.

BS Scheveningen bestaat uit: Mark van Ruitenbeek, Dennis Lubout, Donny van Oijen, Björn Wagenaar, Giovanni Linnenbank, Casper Spaan, Glen Plum, Tim Peeters, Lody Dijkhuizen, Rogier Beld en teammanager Ferhad Hussainali.

Scheveningen

Vorig jaar had zich ook een team uit Scheveningen ingeschreven en dat werd kampioen bij de amateurs en kon dus promoveren naar de Eredivisie en mocht zodoende zondag haar poulewedstrijden in het Beachstadium The Hague spelen.

De eerste wedstrijd ging kansloos verloren. Tegen BS Zeeland werd het 1-7. De eretreffer in deze wedstrijd voor Scheveningen kwam van Jordy de Bruijn. In de tweede wedstrijd werd de schade even ingehaald. Tegen Ax United werd met 8-4 gewonnen. De derde wedstrijd werd afgesloten met dezelfde eindstand, maar dan voor tegenstander BS Rotterdam

Scheveningen was dus uitgeschakeld voor de halve finale en kon de andere jongens van BS Scheveningen op de tribune aanmoedigen.

Scheveningen bestaat uit: Jordy de Bruijn, Kenan Pownall, Mitchell Bud, Mathew Boelhouwer, Kevin Vroegop, Valdo Spencer, Mark Wasmus, Ton Roeleveld (trainer), Leo Pump (leider).

Initiatiefnemer van het team, Mark Wasmus, is serieus van plan zich in te zetten voor het team en wil voor volgend seizoen gaan samenwerken met BS Scheveningen voor wat betreft trainingen en accommodatie (een permanent beachsoccerveld op het Scheveningse strand).