FC Zoetermeer 018 krijgt Sparta-talent Dylan van Wageningen als trainer

FC Zoetermeer heeft afgelopen week overeenstemming bereikt met Dylan van Wageningen om volgend seizoen de nieuwe trainer te worden van het O18-teram. Op de foto staat hij met Peter Nauman van de afdeling Voetbalzaken van FC Zoetermeer.

Dylan van Wageningen, een Zoetermeerder pur sang, begon zijn voetbalcarrière bij DSO op 4-jarige leeftijd en werd door Sparta gevraagd om op 10-jarige leeftijd naar Rotterdam te komen. Na negen seizoenen alle selecties te hebben doorlopen speelde hij afgelopen twee jaar bij Jong Sparta. Dit seizoen mocht hij zijn debuut maken in het eerste van Sparta en zit bij de selectie van Sparta komend seizoen.

Ambities

Zijn ambities liegen er niet om. Zijn voetbalcarrière staat op nummer één, maar het trainen van de talentvolle lichting een geweldige uitdaging. Op de vraag of hij buiten een talentvol speler ook een goede trainer is, zegt hij: ,,Ik heb heel veel meegemaakt en diverse trainers gehad en als ik mijn training- en tactische ervaringen mag delen aan een groep spelers met dezelfde ambitie, kan het niet mis gaan. Van FC Zoetermeer krijg ik dit vertrouwen en de randzaken worden door de overige stafleden geregeld. Ik hou me bezig met het voetbal en wil een aanvallend concept laten zien waarbij iedere speler in het seizoen beter kan worden”, aldus de nieuwe trainer van de JO18.

Springplank 

Op de vraag of hij zijn selectie al compleet heeft, laat Van Wageningen weten, dat hij van Voetbalzaken een mooie groep spelers heeft gekregen, maar dat er altijd ruimte is voor nog meer talent. De voorbereiding start voor Dylan van Wageningen officieel op 18 juni bij FC Zoetermeer. ,,Met het aanstellen van Dylan van Wageningen als trainer voor de 018 krijgt deze bovenbouw jeugd nog meer kans om snel aan te sluiten bij de 023-1, wat weer de springplank moet zijn voor Zaterdag 1”, aldus Peter Nauman van Voetbalzaken.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder