Warming-up zaterdag 1A: Regioclubs wacht moeilijke wedstrijden

De regioclubs in 1A zullen het zaterdag niet cadeau krijgen. Sv Honselersdijk moet naar de koploper, Forum Sport ontvangt het goed in vorm zijnde Voorschoten’97. Die Haghe moet BOL op eigenveld de punten afhandig zien te maken, terwijl VELO tegen laagvlieger ZOB toch drie punten aan het totaal moet kunnen toevoegen.

Tekst: Ton Beije

sv Nootdorp begint zo langzamerhand de hete adem in de nek te voelen van Voorschoten’97, dat is opgeklommen tot de derde plaats en nu op vier punten staat van de Nootdorpers. De formatie van trainer Marco Jalink (foto) moet zaterdag de volle buit binnen kunnen halen als er thuis wordt gespeeld tegen hekkensluiter AFC.

Bijhalen

Voorschoten’97 gaat een visite afsteken bij Forum Sport, dat iets is afgezakt op de ranglijst. Maar de mannen van trainer Dennis den Turk kunnen bij winst Voorschoten’97 weer bijhalen in punten. Een spannend duel kan dat worden aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg.

Vertrouwen

Die Haghe was aan een sterke periode bezig, maar hoefde vorig weekend niet in actie te komen tegen VELO. De equipe van trainer Wim de Jong wacht nu de uitwedstrijd tegen BOL, dat samen met Valken’68 op een gedeelde vierde plaats staat. Geen gemakkelijke opgave dus voor de Ockenburgh-bewoners, maar het vertrouwen is terug in de ploeg dus mogelijk komen toch de drie punten richting Den Haag.

Zware klus

VELO kan nog stijgen op de ranglijst, maar dan moet er zaterdag in ieder geval aan de Noordweg afgerekend worden met laagvlieger ZOB. Laat de ploeg van trainer Kevin van der Geest het afweten voor eigen aanhang, dan komt ook ZOB weer dichterbij. sv Honselersdijk heeft de smaak weer te pakken en dat is maar goed ook, want er wacht een loodzware klus in Amsterdam bij de aanstaande kampioen WV/HEDW. De Amsterdammers morsen echter de laatste wedstrijden ook wat punten.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder