Warming-up zaterdag 2C: UVS kan zonder te spelen titel pakken

Het kampioenschap in de tweede klasse C lijkt te zijn beslist in het voordeel van UVS. De Leidenaren wonnen afgelopen zaterdag simpel van runner-up DSO: 4-1. Onderin deden SVC’08 en Te Werve slechte zaken. Beide ploegen verloren met 2-1 van respectievelijk DoCoS en Kagia.

Tekst: Hans Kulk

UVS is dit weekend vrij van competitieverplichtingen. Maar als het voor de Leidenaren een beetje meezit, kan de titel in de tweede klasse C zaterdag al worden binnengesleept. Mocht DSO op sportpark Bentwoud namelijk niet winnen van Vitesse Delft, dan is de titel voor UVS een feit.

Spreekwoord

Er zullen zaterdagmiddag ongetwijfeld veel Leidenaren in een ‘ontzet’ Zoetermeer aanwezig zijn. Voor Bert de Best en consorten rest in dat geval slechts de nacompetitie. Zover is het gelukkig nog niet. Een bekend spreekwoord zegt ook: ‘Je moet de huid niet verkopen voor de beer geschoten is’.

Onderin

De focus in deze klasse ligt onderin. Een aantal clubs moet nog vrezen voor nacompetitie. Het slechtst staan Soccer Boys (21-16) en Te Werve (21-19) ervoor, maar ook SVC’08 (21-22) moet nog altijd vrezen voor het minder lekkere toetje. Soccer Boys gaat op bezoek bij Berkel (21-25), dat de punten ook nog wel kan gebruiken. Te Werve ontvangt in Rijswijk RCL, terwijl SVC’08 op het Oostersportpark gastheer is voor de zaterdagtak van Westlandia. De ploeg van trainer Jeffrey Frijters (foto) kan bij winst een grote stap maken naar lijfsbehoud. De resterende duels in 2C zijn HVC’10 tegen Kagia en het gedegradeerde Van Nispen versus DoCoS.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder