Oud-ADO-er Jerdy Schouten in beeld bij Atalanta

Jerdy Schouten (foto) maakt – na zijn vertrek twee seizoenen terug bij Excelsior – indruk bij Bologna in de Italiaanse Serie A. Zijn verrichtingen zijn niet alleen bondscoach Frank de Boer opgevallen, maar ook Italiaanse topclubs. Schouten is nu nadrukkelijk in beeld bij Atalanta.

Schouten zou op het middenveld bij Atalanta (voorlopig) de opvolger kunnen zijn van Marten de Roon, die onlangs tegen een straf opliep in de Serie A en de eerste vier duels van de nieuwe competitie zal moeten missen. Dat schrijft de gezaghebbende Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Bologna zou voor Schouten een vraagprijs van rond de twaalf miljoen euro in het hoofd hebben. Hij kwam destijds van Excelsior over voor zo’n drie miljoen euro, dat zou in twee jaar tijd een prima winst betekenen voor zijn huidige club.

Basisplaats

Schouten speelde bij ADO Den Haag in de jeugd en Jong ADO, waarna hij vertrok naar Telstar, omdat hij in het Cars Jeans Stadion niet in aanmerking kwam voor een basisplaats. Bij Telstar toonde hij zijn kwaliteiten en werd snel ingelijfd door Excelsior. Mocht een overgang naar Atalanta realiteit worden, dan kan Jerdy Schouten komend seizoen spelen in de Champions League, want Atalanta heeft zich daarvoor als de nummer twee van de Serie A geplaatst.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder