Zondag Eerste Klasse: Bij twee van de drie clubs nieuwe trainer

|

De trek van het zondag- naar het zaterdagvoetbal is ook merkbaar in de Eerste Klasse. Daarin spelen nu nog drie clubs uit deze regio. DHC, sv Den Hoorn en VUC vertegenwoordigen de regio op dit niveau. Bij twee clubs staat komend seizoen een andere trainer voor de groep.

DHC

Bij DHC is Arie van der Padt de nieuwe trainer. Hij vervangt Rob de Lange, die na zijn ernstig ongeval nog niet voldoende hersteld is om de training en coaching voor zijn rekening te nemen. De Lange zal zich wel in een andere rol inzetten voor de selectie. Die groep is tijdens de overschrijvingsperiode uitgebreid met de nieuwkomers Bayram Akyon en Alihan Aliyazicioglu (beiden BMT), Nabil Hadui (TAC’90), Burak Sariocan (VUC) en van Westlandia Noah Saridjojo.

Van de Brasserskade verdwenen vijf spelers uit de selectie. De meesten gaan buiten de stad spelen. Roel van der Valk naar NEC (verhuizing), Darshan Dwarkapersadsharma (Unicum) en Poya Maleki Seifar (Spartaan’20). Dichter bij huis blijven Djurandy Swedo (naar nieuwkomer FC Skillz) en Jabrane el Youssefi (naar TAC’90).

sv Den Hoorn

sv Den Hoorn heeft met John Hage (foto) (overgekomen van Vitesse Delft) een nieuwe trainer binnengehaald. Hage zag zijn selectie uitgebreid worden door de komst van Vincent Plichta (Wippolder), Felix Nijman (Concordia), Robin Zwartjens (Spakenburg), Roy Fernandes (Spartaan’20), Brad van Buuren (Concordia). Daan Kluyskens is weer beschikbaar nadat hij gestopt was en dat geldt ook voor doelman Robert Jan Kuipers. Hij zou stoppen, maar doordat Joey Vos (doelman SVC’08) op het laatste moment liet weten over te stappen naar Quick Steps in plaats van sv Den Hoorn, moest Hage snel handelen om een extra doelman tot zijn beschikking te krijgen. Timo Dimitrevic (naar Go Ahead Eagles) keert de club de rug toe.

VUC

Bij VUC blijft de selectie redelijk in evenwicht. Trainer Jeroen Hoefnagel, die aan zijn tweede seizoen aan Het Kleine Loo begint, verwelkomt twee nieuwelingen afkomstig van RKDEO: Youni de Bruin en Bob Ruigrok. Jacky Adam komt over van Wilhelmus en verder zijn nieuw in de selectie Joey Klijn (RVC Celeritas) en Hassan Bendahman (zaterdag tak sv Erasmus).

Hoefnagel ziet ook spelers Het Kleine Loo verlaten. Guy Muller volgt (de vorige VUC-) trainer Mark Moen naar Wippolder en Enrico de Haas gaat bij sv Houtwijk op een lager niveau spelen. Burak Sarican gaat naar competitiegenoot DHC en Anwar Beeldstrook zet een punt achter zijn lange actieve loopbaan.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder