Zaalvoetbal: Oranje oefent tweemaal tegen wereldkampioen Argentinië

Regerend wereldkampioen Argentinië is de tegenstander van Oranje Futsal (Nederlands zaalvoetbalteam) voor twee oefenwedstrijden op 5 en 7 september. Het team van bondscoach Max Tjaden (foto) treft in de regerend wereldkampioen en de huidige nummer drie op de wereldranglijst een sparringpartner van formaat in de voorbereiding op het EK Futsal 2022 dat op 19 januari in eigen land begint.

De wedstrijden van Oranje Futsal worden op zondag 5 september om 18.00 uur gespeeld in het Topsportcentrum in Rotterdam en op dinsdag 7 september om 19.00 uur in de Van der Knaaphal in Ede.

Resultaten tegen Argentinië

Nederland kwam in totaal vijf keer eerder uit tegen Argentinië. Van deze wedstrijden werden er twee gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en één wedstrijd werd verloren. De laatste ontmoeting tussen beide landen dateert van 16 december 2006. Argentinië – Nederland eindigde destijds in 2–2.

In juni speelde Oranje ook al vier interlands in haar voorbereiding op het EK in eigen land. Slovenië en Italië waren tussen 19 juni en 24 juni de tegenstanders. Oranje Futsal won de eerste wedstrijd tegen Slovenië met 5–2 en speelde de tweede wedstrijd met 4–4 gelijk. Italië was in eigen huis twee keer te sterk voor Nederland. Deze wedstrijden eindigden in 3–2 en 6–4.

Finale in Ziggo Dome

Het aftellen is begonnen: over iets meer dan een half jaar start het EK Futsal in Nederland. Het belooft een spectaculair evenement te worden, dat wordt gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en Martini Plaza (Groningen). Het wordt het grootste EK Futsal ooit. Vanaf woensdag 19 januari 2022 strijden liefst zestien landen om de Europese titel.

Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op zondag 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld voor maximaal 10.500 toeschouwers. Nederland is als gastheer automatisch geplaatst voor de eindronde. In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen.

Bron: KNVB

Lees verder