Zaterdag geen publiek toegestaan bij Katwijk-Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis is de naaste concurrent van Scheveningen in de onderste regionen van de Tweede Divisie. Zaterdag moet Excelsior Maassluis op bezoek bij vv Katwijk. Bij dat duel is geen publiek toegestaan.

Naar aanleiding van het tijdelijk staken van de wedstrijd tegen FC Lisse heeft de tuchtcommissie vv Katwijk een straf opgelegd. Naast een geldboete, moet de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis zonder publiek worden gespeeld.

Reden

Over de reden meldt de Katwijkse club: vv Katwijk had al een flinke straf van de tuchtcommissie van de KNVB mogen ontvangen naar aanleiding van de rookpotten bij, en het hierdoor tijdelijke staken van, de uitwedstrijd tegen FC Lisse. De boete was een geldstraf en een thuiswedstrijd spelen zonder publiek.

Beroep

vv Katwijk was hiertegen in beroep gegaan. Dit heeft ertoe geleid dat de geldstraf is verminderd, echter de hogere geldstraf blijft wel voorwaardelijk staan en ook de thuiswedstrijd zonder publiek blijft als straf gehandhaafd. Dat betreft dus de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Excelsior Maassluis

Lees verder