Vrouwen: Forum Sport kampioen, winst voor Ariston’80 op DSVP

||

In de 2e klasse eindigde sv Den Hoorn op een laatste plaats na een nederlaag tegen GJS. Ariston’80 klom naar de tiende plaats na een zege op DSVP. Forum Sport liep over Sportclub Monster heen en kroonde zich tot kampioen. In 3E namen de vrouwen van Concordia afscheid van trainer Laurens Sandell.

2e klasse B

RKAVV sloot de competitie goed af met een knappe zege op Sleeuwijk, dat de tweede plaats in handen heeft. De Leidschendamse vrouwen wonnen op de Kastelenring met 1-0. Voor Die Haghe liep het uitduel bij Zuidland minder goed af. De thuisclub was met 1-0 de bovenliggende partij.

sv Den Hoorn kwam tegen GJS al snel met 1-0 achter, maar herpakte zich goed. Renée van Drongelen schoot de gelijkmaker binnen. De wedstrijd ging daarna redelijk gelijk op. sv Den Hoorn verzuimde op voorsprong te komen en zag daarna de tegenstander wel scoren: 2-1. In de tweede helft speelde sv Den Hoorn in een andere formatie en kreeg kansen op de gelijkmaker. Die viel niet en uiteindelijk was het GJS dat met een 3-1 zege het duel afsloot.

Trainingskamp

DSVP was op trainingskamp en trad met een ander team aan dan normaal tegen Ariston’80. De studentes kwamen op voorsprong nadat een bal van Lara Noteboom via een verdedigster van DSVP het doel in ging. Nog voor de rust voegde Ariston’80 twee treffers toe aan haar totaal. Aukje de Jong en Lara Noteboom zorgde voor een 3-0 stand. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

3e klasse E

Forum Sport kon de titel gaan vieren na een overtuigende 12-1 overwinning op hekkensluiter Sportclub Monster.

Eline Hoogteijling was met vier doelpunten goed op schot. Ook Ginger Wouters (2x), Dymphna Geels, Eva Nooij, Sabine Kuilenburg (2x), Laura Koenders en Hannah Molleman scoorden voor de thuisploeg. De enige treffer van Sportclub Monster kwam op naam van Ingrid Vollebregt. Forum Sport bleef sv Charlois een punt voor in de rangschikking. De Rotterdamse vrouwen waren vv Maasdijk met 4-2 te slim af. De Westlandse vrouwen eindigden op een vierde positie.

Afscheid

Concordia nam afscheid van haar trainer Laurens Sandell met een prachtige overwinning. De Delftse vrouwen wonnen na een 4-0 ruststand met 6-2 en maakten door deze zege een sprong op de ranglijst. Concordia verliet de laatste plaats en werd uiteindelijk achtste. Terra Primatesta, Charley Beckers (2x), Kaya Bokhari en aanvoerster Luna van der Wal (2x) waren trefzeker voor Concordia. Cheyenne van Mossel schoot nog in eigen doel. Het duel tussen FC ’s-Gravenzande en DSVP 2 werd niet gespeeld vanwege het trainingskamp van de club uit Pijnacker.