Zaterdag 2C: DSO wint voor zevende keer op rij

|||||||||||||||||||||||||||||

Het gaat de laatste tijd crescendo met DSO. Het elftal van trainer Bert de Best won zaterdagmiddag voor de zevendemaal op rij. HVC’10 werd op sportpark Bentwoud in Zoetermeer met 3-0 verslagen, de tegenstander die DSO op 26 februari als laatste ploeg op een nederlaag had getrakteerd. In Hoek van Holland werd het destijds óók 3-0.

Tekst: Hans Kulk       |       Foto’s: Eric de Wit

Om in het spoor van koploper UVS te blijven moest runner-up DSO winnen van HVC’10. Geen gemakkelijke opgave aangezien de ploeg van Piet Boon in Hoek van Holland met 3-0 te sterk bleek. Op sportpark Bentwoud startten de bezoekers het meest scherp aan de wedstrijd. Maar verder dan een schot op de paal kwam HVC’10 tot opluchting van de thuisclub niet. Ruststand 0-0? Dat niet. Ondanks een tegenvallende eerste helft stonden de Zoetermeerders halverwege toch op voorsprong. Daley Windhorst zorgde voor een verrassende 1-0 ruststand.

Bert de Best zag tot alle tevredenheid dat zijn ploeg wél scherp aan de tweede helft begon. Door twee doelpunten van Sahr Kabuta breidde DSO de voorsprong naar 3-0 uit. Spannend werd het daarna niet meer. HVC’10 streek de witte vlag, terwijl de thuisclub verzuimde de score verder op te voeren. Het bleef derhalve 3-0 voor de rood-groenen.

Omdat UVS haar wedstrijd ook won, de Leidenaren versloegen DoCoS eveneens met 3-0, blijft het verschil vijf punten in het voordeel van UVS. Op 14 mei treffen beide ploegen elkaar op sportpark Kikkerpolder in Leiden. Om de competitie in de tweede klasse C spannend te houden zullen de mannen van Bert de Best dáár in ieder geval moeten winnen. Nog zes duels in totaal te gaan. Wie weet zetten de Zoetermeerders deze klasse alsnog op haar kop.