Zaterdag 3B/C: Zowel sc Monster als FC Skillz ‘met hakken over de sloot’

In 3B blijft de spanning bovenin maar voortduren. De titelkandidaten sc Monster en FC Skillz wonnen hun duel, maar met een kleine marge. DWO leverde een goede prestatie door KMD in Wateringen te verslaan. In 3C was MVV’27 HBSS de baas en verloor VDL op vreemde bodem.

3e klasse B

sc Monster – Verburch

In de eerste helft van de derby tussen Sportclub Monster en Verburch waren er maar weinig hoogtepunten. Emil Nieburg zag zijn inzet gestopt worden door de Poeldijkse doelman. Aan de andere kant hield Jan Broch een kopbal van Dave Zwinkels en een schot van Luc van der Knaap uit het doel. Ook in de tweede helft werd het spel er niet veel beter op. Diep in de tweede helft kreeg de ploeg van sc Monster-trainer Marco Meijer (foto) een strafschop, nadat Jurgen Warbout was neergehaald. Jordi Van zag zijn inzet gestopt worden door doelman Boys Zuijderwijk, maar maakte dat snel goed door de bal alsnog uit een hoekschop binnen te koppen. De 1-0 was ook de eindstand.

Naaldwijk – FC Skillz

In de eerste helft nam de Haagse debutant het initiatief door met goed combinatiespel de voorwaartsen te bereiken. Tot echte grote mogelijkheden leidde dit niet. Naaldwijk hield met de nodige beleving de achterste linie goed dicht. In de 33e minuut kwam Reda Reddam goed door vanaf de rechterkant, haalde laag over de grond uit, maar doelman Jeffrey Wubben hield zijn doel schoon. In het tweede bedrijf golfde het spel aanvankelijk op en neer. Naaldwijk verweerde zich met veel strijd en passie en FC Skillz speelde haar spel met Haagse bluf. In de 53e minuut was het raak voor de bezoekers uit Wateringse Veld. Abdel Tufi slalomde zich door de verdediging van Naaldwijk en legde de bal af op Ferrani Florencia, die genadeloos uithaalde en de bal de linkerbovenhoek zag verdwijnen. Naaldwijk vocht voor wat het waard was, maar FC Skillz nam de punten mee naar huis: 0-1.

KMD – DWO

DWO leverde opnieuw een goede prestatie door KMD in Wateringen een 0-2 nederlaag toe te brengen. Na een half uur spelen nam de ploeg uit Zoetermeer de leiding en op slag van rust viel de tweede treffer. Jean Piere Nocento en Chadion Melfor waren scherp in de afwerking voor DWO.

3e klasse C

Kethel-Spaland – VDL

VDL had weinig in te brengen tegen Kethel-Spaland. De thuisploeg liep weg naar een 4-0 voorsprong door onder meer twee benutte strafschoppen. De eer van VDL werd gered door Kees Ketting, die vanaf elf meter de 4-1 eindstand binnenschoot.

MVV’27 – HBSS

MVV’27 leverde knap werk af tegen het sterke HBSS. De nummer drie van de ranglijst werd in de eerste helft naar een 3-0 achterstand gespeeld door treffers van Laurens van Rooijen, Yennick Berrevoets en Dennis Louter. Na rust was het duel al snel beslist. Rick Zwaard werkte de bal het doel in: 4-0. HBSS had kort daarvoor een strafschop gemist. Ook een tweede strafschop van de Schiedammers leverde niets op, maar een derde poging wel. De spanning kwam nog een beetje terug toen HBSS ook de 4-2 op het bord zette, maar daar bleef het bij.