DSVP slaat eerste paal voor bouw tribune

|||

Op vrijdag 30 april is formeel door het oudste lid van DSVP, Arie Hoogerdijk, en het jongste lid Sep Boshoven symbolisch de eerste paal geslagen voor de tribune, laat John Zeelenberg weten op de site van de club uit Pijnacker.

Met de aannemer was afgesproken dat de eerste paal geslagen zou worden op vrijdag 30 april om 15.30 uur, maar omdat het weer de afgelopen week erg mee had gezeten bleken de heipalen er vrijdagochtend om 11.00 uur allemaal al in de grond te zitten. In totaal twintig palen van elk achttien meter lengte zijn binnen 36 uur de grond in gegaan. Een sterk stukje werk zodat men bij DSVP nu iets voor ligt op het schema.

Het had vrijdag de gehele ochtend geregend, maar volgens de buienrader zou het rond drie uur droog zijn. En dat geschiedde, want de wolken dreven weg en maakten plaats voor een heerlijk zonnetje. Voorzitter Peter de Jong haalde nog eens aan dat deze tribune de naam van DSVP eer aan doet. Namelijk de S van DSVP staat voor samenwerking en juist daardoor kan deze tribune nu snel weer herbouwd worden. Samenwerking tussen de gemeente Pijnacker, met name Rob Warringa en John van Veen en een commissie samengesteld uit vrijwilligers van DSVP hebben er voor gezorgd dat ook nu weer een heel mooi project tot stand wordt gebracht.

En dan was het zover. Een mooie blauwe houten paal, versierd met ballonnen, stond al een stukje in de grond en met een enorme hamer gaven Arie Hoogerdijk en Sep Boshoven er een paar stevige klappen op, onder luid applaus van de aanwezigen. Diverse spontane acties hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de tribune, zoals de online-veiling, de oliebollenactie, de loterij en de vele giften die DSVP heeft mogen ontvangen. Een bijzondere dank gaat daarbij uit naar de Stichting Fonds 1818, die een mooie bijdrage heeft geleverd aan deze tribune. Komende weken, als de aannemer klaar is, zullen de spanten van de tribune weer worden opgehaald en wordt de tribune verder opgebouwd.

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: DSVP)

Lees verder