Henk de Haas op 79-jarige leeftijd overleden

|

In de nacht van zondag op maandag is de in voetbalkringen niet onbekende Henk de Haas overleden. De Haas was in een ver verleden onder meer trainer bij ESDO, DZS en SOA. Ook was hij vele jaren voorzitter van de businessclub van ADO Den Haag en later van Haaglandia.

,,Henk was een fantastische man, zeer sociaal. We kenden elkaar al zo’n vijftig jaar”, aldus Ton Beije, hoofdredacteur van Haaglanden Voetbal. ,,Dat begon al toen wij samen op de trainerscursussen C en D zaten. De D-cursus op het VUC-terrein onder leiding van Pim van der Maas en de C bij Oliveo in Pijnacker met als docent Berry Janse.”

,,De contacten bleven altijd warm en hartelijk”, gaat Beije verder, ,,en werden nog eens extra aangetrokken toen Henk mij in de jaren negentig vroeg om secretaris te worden van de businessclub van ADO Den Haag, waar hij toen net was aangetreden als voorzitter. Met onder meer Fred Kloezeman en Ruud van der Burg werd begonnen aan die job. Later kwamen daar onder meer Gerard van der Velde, Cock Munters, Karel Jansen, Eeg Bollebakker en Hans Terpstra bij. Ruim vijftien jaar trokken wij in dat bestuur op.”

Sfeer

,,Een fantastische tijd. Henk was niet altijd makkelijk, maar wist wel een fantastische sfeer te scheppen binnen het bestuur. En hij betrok daar altijd op gepaste wijze het thuisfront bij. Later hadden wij weer veel contact toen Henk geen voorzitter meer was van de businessclub, maar John Bolman was opgevolgd als voorzitter bij Haaglandia.”

,,Ook daarna bleven de contacten zeer nauw, vooral ook omdat de beide wederhelften het bijzonder goed met elkaar konden vinden. Henk sukkelde het laatste jaar met zijn gezondheid, wekelijks was er persoonlijk contact of via de telefoon. Vorig weekend hadden wij met zijn zessen nog een heel gezellige avond in het nieuwe huis van Gerard van der Velde.”

Henk de Haas zou op korte termijn nog een hernia-operatie ondergaan om van de rugpijn af te komen. ,,Zondag kregen wij het belletje, dat Henk in het ziekenhuis was opgenomen en de vooruitzichten niet best waren. Vannacht is hij overleden. Weer een afscheid van een – meer dan – voetbalvriend.”

Ton Beije, hoofdredacteur Haaglanden Voetbal

Lees verder