O21 Divisie 1: Valse start voor ADO Den Haag O21

||||||

Vooraf was al duidelijk dat de start van ADO Den Haag O21 voor dit seizoen een zware zou worden met de top twee van afgelopen seizoen op het programma. Toch hield men vooraf rekening met de mogelijkheden die er wel zouden komen voor de Haagse ploeg. Het werd in Almere een kansloze 3-0 nederlaag.

Tekst: Glenn Duijzer                |        Foto’s: Frans Leermakers

De selectie van trainer Giovanni Franken herbergde een flink aantal spelers vanuit de eerste selectie. Mede hierdoor speelde een aantal spelers vanuit de O21-selectie mee bij ADO Den Haag O18. Deze spelers wisten de 0-3 nederlaag in het Haagse Zuiderpark tegen Ajax niet te voorkomen.

De eerste kans van de wedstrijd bij het duel tussen Almere City FC en ADO den Haag O21 was voor de thuisploeg, nadat Tyrese Noslin de bal van afstand net over het Haagse doel schot. Namens ADO Den Haag O21 was Sacha Komljenovic dicht bij een openingstreffer, maar zijn inzet werd gestopt door doelman Marijn Dijkstra.

In het laatste kwartier voor rust sloeg de thuisploeg tweemaal toe. Jaden Pinas (kopbal) en Jeffry Puriël wisten de bal in het Haagse doel te werken. Om het allemaal nog slechter te maken voor de Haagse ploeg, viel Komljenovic vlak voor rust met een blessure uit.

Na rust werd het een tweede helft die vooral werd gekenmerkt door de vele wissels en gele kaarten. In de laatste minuut bracht Jens Guiting de stand op 3-0 na een voorzet van Puriël.

Volgende week speelt ADO Den Haag O21 een thuiswedstijd op De Aftrap tegen Feyenoord O21. De wedstrijd begint om 15.00 uur.