Column van Simon Taal

Oefenpotjes bij Forum Sport (assistent), Duindorp SV (scheidsrechter) , VUC (scheidsrechter), wederom Forum Sport (assistent) en op 24 augustus het In Memoriam Bing Kappenburg Toernooi, het SVH toernooi (dat wederom uitstekend georganiseerd was).

Verder stonden er nog een bekerwedstrijd bij Quick O14-1 tegen ADO O13-2 en het ook uitstekend georganiseerde veteranen-toernooi bij WIK op het programma. Drie verschillende categorieën waarin de leeftijden van de deelnemers varieerden van 13 tot zo’n 65 jaar!

Genoten heb ik het meest van de jongste categorie die vol overgave streed om eeuwige roem in het KNVB-bekertoernooi! Ook van de oudjes heb ik genoten al moet me wel van het hart dat sommige clubs het woord veteraan iets anders uitleggen! Het weerhield de deelnemers en het toch nog in ruime mate aanwezige publiek aan dit toernooi er niet van, om te genieten van het geboden voetbal! En dat in weersomstandigheden die varieerden van bijna-droog tot bijna-geen regen!  Bij het georganiseerde oefenvoetbal viel mij het meest op dat er nog steeds mensen zijn die het woord ‘vriendschappelijk’ maar niet willen of kunnen begrijpen! In 98% hield iedereen zich aan de door de KNVB opgestelde regels, toch blijft de 2% die dat niet deed, bij mij het meest hangen.  Zelfs een toernooi, georganiseerd ter nagedachtenis aan een aimabel voorzitter werd nog verpest door twee stoorzenders, die het maar niet willen begrijpen! Gevolg vijftig niet-gespeelde minuten voor de wel-goedwillenden. Er moet bij sommige mensen toch echt iets verschrikkelijks gebeurd zijn in hun leven, dat ze overgaan tot bruut geweld in een vriendschappelijk toernooitje. De acties waren eigenlijk aangifte-waardig, maar werden door alles en iedereen met de mantel der liefde bedekt! Absoluut dieptepunt was voor mij de houding van de trainer die niet accepteerde dat zijn speler rood kreeg voor deze geweldsuitbarsting. Want ‘die ander zal ook wel iets gedaan hebben…,’!  Wat? Daar kon hij even niet opkomen? Dat rechtvaardigt natuurlijk niet het feit dat je bijna tot een lynchpartij overgaat. Na dit voorval wilde ik de andere 21 tekortgedane spelers niet duperen en stelde de aanvoerders voor zonder de boosdoener de wedstrijd te hervatten met een wissel voor de weggezonden speler en beide ploegen elf man om het karakter van het toernooi recht te doen en ze de kans te bieden toch nog normaal te kunnen eindigen! De trainer van de club met het opgewonden standje wilde dit niet! Zijn speler moest weer meedoen of anders stopte hij, mijn verstand stond even stil… Vervolgens meldde hij via de aanvoerder dat meerdere spelers al waren gaan douchen en dus niet meer terugkwamen! Uiteindelijk de beste oplossing voor dit moment denk ik, maar deze club gaat nog heel wat gestaakte wedstrijden tegemoet als deze trainer blijft volharden in het de hand boven het hoofd houden van zich aan dit gedrag te buitengaande spelers! Komende zaterdag gelukkig weer jeugdvoetbal voor de competitie, dus niet onder het mom van ‘vriendschappelijk’ een ander het leven uit proberen te helpen! In wat voor trieste samenleving leven we toch…?

Let wel het is niet mijn bedoeling om de hele vereniging over één kam te scheren, want ik ken genoeg goede mensen bij deze vereniging die een voorzitter heeft, die zich met hart en ziel inzet voor een goed functionerende vereniging!

SIMON TAAL

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder