Ook Jorien van den Herik gaat zich kandidaat stellen voor functie van bondsvoorzitter

Jorien van den Herik, de oud-voorzitter van Feyenoord, gaat zich kandidaat stellen voor het bondsvoorzitterschap van de KNVB, laat hij weten aan het AD. Hij zal de komende dagen trachten om voorkeurstemmen te bemachtigen.

Van den Herik daarover in het AD: ,,Ik denk dat ik het uitstekend zou kunnen. Ik heb de bestuurlijke ervaring en het netwerk, zowel nationaal als internationaal.” Van den Herik liet weten dat hij niet wist dat de functie vrij zou komen, anders had hij zich eerder gemeld.

Vierde kandidaat

Van den Herik wordt dan – als hij inderdaad voldoende voorkeursstemmen binnenhaalt – kandidaat nummer vier. De andere drie Hans Nijland, Frank Paauw (door de KNVB naar voren geschoven) en Jeanet van der Laan. Van den Herik gelooft niet in de kandidatuur van Jeanet van der Laan. Bij ESPN zei Van den herik: ,,Dat wordt natuurlijk oorlog”. Daarbij wees hij op het feit, dat hij twee vrouwen in de top van de KNVB niet ziet zitten. Marianne van Leeuwen is immers al KNVB-directeur betaald voetbal.

Delegeren

Maar ook in Hans Nijland ziet hij geen geschikte kandidaat. Over de voormalige directeur van FC Groningen zegt hij: ,,Het lijkt me een aardige vent, maar hij wil alles zelf gaan doen. Dat lijkt me niet verstandig. Als bondsvoorzitter moet je kunnen delegeren. Je moet de juiste mensen kunnen aansturen en verbinden. Ik denk dat ik dat zeer goed zou kunnen.”

Bondsvergadering 

Op de bondsvergadering van 27 mei zal duidelijk worden wie de functie van Just Spee (die om gezondheidsredenen terugtreedt) gaat innemen. De vertegenwoordigers van het betaald- en amateurvoetbal kiezen dan de nieuwe bondsvoorzitter.

Lees verder