2e klasse C: SVC’08 zakt door verlies naar gevarenzone

In Gouda vochten twee clubs voor behoud in de tweede klasse. SVC’08 moest het opnemen tegen het onderaan staande Olympia, dat bij verlies zo goed als gedegradeerd zou zijn en bij winst de laatste strohalm zou pakken en SVC’08 dieper in de problemen zou brengen. Het was dus een echt degradatieduel en dat was aan het spelpeil van de wedstrijd wel terug te zien.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

SVC’08 moest spits Yannick Willems nog steeds missen vanwege de naweeën van een hersenschudding. Ook keeper Joshua Roos en Tristan Dufour waren afwezig wegens vakantie. Hun vervangers waren Wesley van der Wel en de jeugdige Francesco Ghidini.

Na een rommelig begin waarin van weinig combinatievoetbal van beide zijden sprake was, kreeg Olympia in de dertiende minuut een geweldige kans. Maar doelman Wesley van der Wel reageerde zeer alert en de in tweede instantie ingeschoten bal werd door Bart Markering van de lijn gehaald. SVC’08 ontsnapte zo aan een vroege achterstand.

Overeind

Twee minuten later kreeg Francesco Ghidini aan de andere zijde de kans om Olympia pijn te doen, maar zijn kopbal trof geen doel. In de twintigste minuut kon keeper Ingmar Bogers zich onderscheiden door ternauwernood Francesco Ghidini van het scoren af te houden. Hoewel de SVC’08-achterhoede haar handen vol had aan de lastige spits Lion van de Velde en de snelle behendige Hanah el Boayadi, bleef het overeind. In de twintigste minuut mocht Jordy de Bruin een vrije trap nemen van net buiten het strafschopgebied. Helaas voor SVC’08 suisde de bal net aan de verkeerde kant van de paal langs het doel. Zo hielden de ploegen elkaar tot de thee in evenwicht.

Na rust keerde Jesse Spaans vanwege een hamstringblessure niet terug op het veld. Zijn vervanger was Matthijs Reijken. In de tweede helft zat Olympia beter in de wedstrijd dan SVC’08, het gevaar kwam met name van de linkerflank waar Hanah el Boayadi het Bart Markering en Yousssef Massaoudi knap lastig maakte met snelle rushes. In de zevenenvijftigste minuut kwam SVC’08 nog goed weg toen Olympia een levensgrote kans op de openingstreffer liet liggen. Maar tien minuten later was het wel prijs. De bal kwam via de lat terug in het veld en raakte ongelukkiger wijs de hand van Patrick Bos een penalty was het gevolg. Lion van de Velde faalde niet en bracht de stand op 1-0.

De treurperiode over deze goal duurde te lang bij SVC’08, want een minuut later kreeg Hanah el Boayadi vrije doortocht naar het doel en schoot de 2-0 binnen. Hiermee was de wedstrijd beslist. Met opportunistisch spel probeerde SVC’08 nog een doelpunt te forceren, maar succes zat er niet. Door deze nederlaag zakt SVC’08 af naar de nacompetitiezone en heeft het twee thuisoverwinningen nodig om de neergang naar de derde klasse te voorkomen.