Vrouwen Cup: RKAVV na strafschoppen baas over DSVP

In de finale van het Haaglanden Voetbal Vrouwentoernooi stonden RKAVV en DSVP tegenover elkaar in het strijdperk. Beide teams kwamen in de competitie uit in de tweede klasse, maar in verschillende poules. Na een spannende wedstrijd was RKAVV (zie foto boven) na strafschoppen de winnende ploeg.

Tekst: Roland van der Linden     |     Foto’s: Franca Dobbe  (teamfoto’s: Aad van der Knaap)

Ook vorig seizoen stond RKAVV in de finale en was toen na strafschoppen Forum Sport de baas. De Leidschendamse formatie van vertrekkend trainer Arjan Timmers was erop gebrand om de beker opnieuw te veroveren.

RKAVV zocht veelvuldig de aanval in de openingsfase, maar de verdediging van DSVP liet zich niet verrassen. In de laatste tien minuten van de eerste helft kreeg DSVP een aantal kansen om te scoren, maar Geena Toussaint zag twee schoten niets opleven en Romy Bruins zag haar inzet naast het doel gaan. Daarna was het de beurt aan RKAVV om gevaarlijk te worden, maar ook de Leidschendamse vrouwen konden het net niet vinden bij drie pogingen. In blessuretijd schoot Noa Crump namens DSVP naast het doel.

Na tien minuten in de tweede helft opende DSVP de score. Een bal van Marita Roeten werd door Noa Crump goed afgerond: 1-0. Twaalf minuten later was de stand weer in evenwicht, Lianne van Oosterwijk nam de 1-1 voor haar rekening. Beide teams kregen nog een aantal kansen om te scoren, maar in de stand kwam geen verandering meer.

De strafschoppenserie werd door RKAVV het beste genomen. Doelvrouw Emily Berry stopte net als vorig seizoen twee penalty’s, waardoor de reeks eindigde in een 4-2 stand. RKAVV mocht op het podium de beker in ontvangst nemen uit handen van onze hoofdsponsor Harry Ballemaker van Sir Winston Leisure Center.

Trainer Arjan Timmers was trots op zijn speelsters, die een geweldig prestatie geleverd hebben gedurende het seizoen en dit bekroonden met het winnen van de Vrouwen Cup.