Sir Winston Cup: Jeugdig FC Skillz nipt te sterk voor DSO

Voor de eerste ronde in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup ging FC Skillz op bezoek bij eersteklasser DSO. Beide clubs kozen, gezien hun overvolle programma, om wat jong bloed in te passen. Dit resulteerde in een mooie, maar vooral energieke wedstrijd die over en weer ging.

Tekst: Terry Konings          |    Foto’s: Wilfried Klos

De eerste de beste kans voor FC Skillz was raak. In de dertiende minuut kwam Saït Alparslan aan de rechterkant goed door en nam het doel van Joeri Molenaar onder vuur. In de rebound tikte Abdel Tufi de 0-1 binnen. FC Skillz bleef in dezelfde versnelling spelen en bestormde de helft van DSO via goed combinatiespel.

Ander vaatje

In de 29e minuut viel ook de 0-2 voor de club uit het Wateringse Veld in Den Haag. Djurandy Swedo beloonde zijn sterke spel van de eerste helft met een doelpunt vanaf de rand zestienmeter. Op dat moment had DSO door, dat het toch echt uit een ander vaatje moest tappen. In de 39e minuut kreeg gastheer DSO loon naar werken en scoorde via Anouar Zibouh de 1-2.

Wissels

Van beide kanten werd er in het tweede bedrijf volop door gewisseld, wat maakte dat de gemiddelde leeftijd op het veld nog meer naar beneden ging. Gezien het open spel in combinatie met een nat en snel veld, was het voor de neutrale kijker een zeer verdienstelijke wedstrijd om naar te kijken. DSO bleef aandringen voor de aansluitingstreffer en zocht de fysiek sterke aanvaller Anouar Zibouh om de aansluiting meer naar voren te krijgen.

Ook FC Skillz bleef dreigend met de inmiddels ingevallen Abdisami el Bouzrouti en Edmond Douglas-Bennet, die met hun snelheid en creativiteit voor gevaar bleven zorgen voor de defensie van DSO.

Vrije trap

In de 83e minuut viel alsnog de 2-2. Via een afgeslagen vrije trap van DSO bracht Finn Brand beide ploegen weer op gelijke hoogte. In de 87e minuut probeerde de talentvolle Bilal el Gholabzouri met een wonderschone poging vanaf de middenlijn, de doelman aan de kant van DSO, die erg ver voor zijn doel stond, nog te verschalken. Hij pareerde echter deze doelpoging op het nippertje, waar menig toeschouwer het doelpunt al telde, vooral gezien de schoonheid van de poging zelf.

Penaltyreeks

Wat restte was de penaltyreeks, die het jeugdige FC Skillz in haar voordeel besliste. Met een gelijke stand van 7-7 voor wat betreft de score in penalty’s, maakte Fahd Ouro Solim de 8-7 en bekert de equipe van trainer Oussama Bekkaoui een ronde verder.

Lees verder