Westland Cup: Quintus verrassend langs Lyra

In de strijd om de Flynth Westland Cup was Lyra op sportpark De Zweth gastheer van Quintus. De vierdeklasser uit Kwintsheul, die een minder seizoen doormaakt, bereikte de volgende ronde door het beter nemen van de strafschoppen.

Tekst: Ton Beije               |       Foto’s: Hans Wüstefeld

In een leuke en sportieve wedstrijd nam Quintus de leiding na zo’n twintig minuten via Remco van der Knaap. Thom Kuyvenhoven bracht de ploeg van trainer Pim van der Hoorn weer langszij: 1-1. Drie minuten later stond Quintus echter weer op voorsprong, nu door een treffer van Stijn van der Wel. Dat was ook de ruststand.

Na de thee kwam Lyra al zeer snel op gelijke hoogte door een doelpunt van Jari van Dijk en Roy van der Sar bracht dik een kwartier voor tijd Lyra voor de eerste maal in dit duel aan de leiding. Op slag van tijd wist Quintus echter toch nog op gelijke hoogte te komen via Dean van der Stap.

Strafschoppen waren noodzakelijk en Quintus-doelman Daley le Duc stopte er twee en de laatste pingel van Lyra ging via de onderkant van de lat weer uit het doel, zodat de ploeg uit Kwintsheul van trainer Richard Langeveld deze serie won en verder gaat in de Westland Cup.