Westlandia versterkt zich met nieuw trainerstalent voor onderbouw

Westlandia heeft voor de komende jaren een aantal pijlers en één daarvan is het investeren in de jeugd. Hoofdopleidingen Pieter Jongmans (foto links), Coördinator-bovenbouw Edwin van den Nouweland en Coördinator-onderbouw Michel van Zanten zijn druk bezig met de plannen voor komend seizoen.

Het fundament van de organisatie is de onderbouw. Westlandia wil de poule van selectiespelers vergroten en investeren in goede trainers. Dit jaar is met Chris Kramer en assistenten Thijs en Delano (beiden O17-1 spelers) een goede stap gezet bij de O9. Zij schuiven komend jaar op naar de O10-selecties.

Gijs Groenewegen (foto boven rechts) wordt de nieuwe hoofdtrainer O9-1 Westlandia en gaat deze rol overnemen. Hij is geen onbekende, hij doorliep de gehele jeugdopleiding en was eerder drie seizoenen assistent in de onderbouw bij Westlandia. Pieter Jongmans: ,,Na één seizoen assistent bij ADO O10 komt hij weer terug naar Sportpark de Hoge Bomen. Hij geeft training bij voetbalschool Kick en werkt bij move for fun. Groenewegen is een ambitieuze en leergierige trainer en heeft er super veel zin in.”

Joost Boer (foto hierboven, links) wordt volgend seizoen de hoofdtrainer van Westlandia O12-1. Hij is 19 jaar en woont in Den Haag. De afgelopen zes jaar is hij een betrokken trainer geweest van verschillende jeugdteams bij Semper Altius en hij is nu de hoofdtrainer van de O12. Jongmans: ,,Op de zondag is hij actief als techniektrainer bij de Rijswijkse voetbalschool. Joost komt uit de trainers-pool vanuit het Mondriaanstage-model, waar hij het zeer goed doet. Komend seizoen gaat hij op voor zijn UEFA-C-diploma.”

Beide trainers zijn actief als techniektrainer bij een voetbalschool. Westlandia heeft in de onderbouw voorwaarde, met als belangrijkste “techniek is leidend”. Deze ambitieuze trainers zijn dus een goede match.

Investeren

Net als het investeren in eigen spelers wil Westlandia investeren in goede trainers en doorgroeimogelijkheden bieden. Kevin van Dijk is begonnen als assistent en werd later trainer van de O13-1 en andere teams. Nu is hij hoofdtrainer O18-1, het vlaggenschip van de jeugd. Aanstaande zaterdag speelt hij met zijn ploeg voor de KNVB-beker thuis tegen FC Twente (een andere wedstrijd in de achtste finales is Ajax-Feyenoord). ,,Zijn trainersloopbaan is een voorbeeld voor andere trainers, Westlandia wil voor de nieuwe trainers ook een pad uitstippelen om zich te gaan ontwikkelen als trainer/coach”, aldus Jongmans.

 

Lees verder