Jan de Gier – ex-secretaris VVON – met anekdote over zijn tijd bij VIOS

Jan de Gier (foto) heeft er negen jaar opzitten als secretaris van de VVON, Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland. Hij werkte in die tijd 51.000 e-mails weg. Op de laatste nieuwjaarsdag stopte hij met zijn voetbalwerkzaamheden. Het is nu tijd voor zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

In het vakblad van de VVON ‘De TrainerCoach’ staat een uitgebreid interview met de inmiddels 74-jarige De Gier, die in deze regio ook als trainer werkte bij VIOS (1981-1983) en VELO (1983-1985). Hij kwam bij VIOS na een seizoen als trainer te hebben gewerkt bij het toen nog in het betaalde voetbal spelende FC Vlaardingen. Verder was De Gier hoofdtrainer bij SHO (3x), Nieuwenhoorn, Zwijndrecht (2x), Middelburg, Smitshoek en Zwaluwen Vlaardingen, waar hij ook nog zes jaar als technisch manager fungeerde.

In het verhaal de nodige anekdotes over een leven lang (62 jaar!) voetbal: van jonge speler tot senior bestuurder. Een anekdote uit zijn VIOS-tijd wil, waar de Barendrechter met heel veel plezier op terugkijkt.

Humor

,,Dat team was een hechte Haagse vriendengroep. Geweldige humor waar ik van genoot. Zo hebben de jongens met elkaar geregeld dat we met elkaar en de vriendinnen op dansles gingen. De sfeer en de lol die we met elkaar hadden was prachtig. Maar ze hebben me ook voor de gek gehouden, hoorde ik bij mijn afscheid. Als we niet op de velden konden, dan gingen we op een parkeerplaats van de Uithof trainen, of soms zelfs in een fabriekshal of op het strand. Ik haalde de materialen op bij de club en de jongens moesten dan een duurloopje naar het parkeerterrein bij de Uithof. Ik stuurde ze weg en reed zelf later met de auto en de spullen naar dezelfde bestemming. De jongens bleken achteraf telkens op de tram te stappen en op het moment dat ik voorbijreed, doken ze met z’n allen op de grond. En op de parkeerplaats kwamen ze het laatste stukje netjes aan joggen. Ik had het nooit in de gaten.”

 

Lees verder