Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Driepunter nu zeer gewenst”

Scheveningen sprokkelde vorig weekend weer een punt door uit tegen Kozakken Boys gelijk te spelen. De Houtrust-bewoners snakken naar een driepunter. Wellicht dat dat mogelijk is zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Lisse (aanvang 14.30 uur).

Tekst: Ton Beije

Een punt bij Kozakken Boys. Trainer John Blok (foto) kijkt terug op dat duel: ,,Zoals verwacht was het een moeilijke pot voor ons. Verdedigend hebben we een prima partij gespeeld, maar aan de bal was het zaterdag niet goed genoeg. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Sparta hadden we moeite om tot kansen te komen.”

Clean sheet

Inderdaad een clean sheet achterin, dat moet tot tevredenheid stemmen. Blok: ,,Zeker, als je niet je beste wedstrijd speelt moet je in ieder geval zorgen dat je een resultaatje haalt. De verdedigende organisatie is sowieso prima op orde dit seizoen, daarin behoren we tot de betere ploegen in de Jack’s League.”

Tegenvaller

Tegenvaller was de blessure die spits Michael de Niet opliep na een zware overtreding. ,,Dat was inderdaad een vervelende overtreding. Gelukkig valt de schade bij Mike mee, maar dat had zomaar slechter af kunnen lopen. Of hij er zaterdag al bij kan zijn is nog afwachten. Dat geldt ook voor Mehmet Aldogan die er zaterdag ook niet bij was.”

Uitduel

Zaterdag komt FC Lisse op bezoek, uit werd het 1-1, wat herinnert Bolk zich van dat duel? Hij: ,,In Lisse speelden we een matige eerste helft, maar herstelden we ons prima in de tweede. Na de 1-0 van Lisse hadden zij de wedstrijd op slot kunnen gooien met een goede kans op 2-0 maar na de 1-1 hadden wij net zo goed de 1-2 nog kunnen maken. Een gelijkspel was daar dan ook de juiste verhouding.

Lastig

Zaterdag dus FC Lisse op bezoek op Houtrust, wat verwacht de Scheveningen-trainer voor wedstrijd voor eigen publiek? Blok: ,,FC Lisse heeft gewoon een prima ploeg met een goede organisatie en duidelijke speelwijze. Ze zijn niet voor niets al negen wedstrijden ongeslagen, dus het wordt zeker geen makkelijke opgave. Historisch gezien is Lisse altijd lastig voor ons geweest.” Een driepunter, Scheveningen snakt ernaar, het moet toch een keer gaan gebeuren. Blok: ,,Zeker, zo langzamerhand moeten we ook naar de ranglijst gaan kijken en is een driepunter zeer gewenst.”

Twijfelgevallen

Dan nog even kijken naar de personele bezetting. Wie zijn er niet bij of wie zijn de twijfelgevallen? Blok: ,,Zoals aangegeven is Mike de Niet een twijfelgeval, maar dat geldt voor nog één of twee spelers. Zaterdagochtend zullen we kijken wat verantwoord is. Barry Rog is er zeker nog niet bij.”

Lees verder