Zaterdag 1B: DSO zet met zege VELO op grotere achterstand

Het gepromoveerde DSO gaat trots aan de leiding in deze competitie en met VELO, de nummer drie als tegenstander, beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden. VELO pakte thuis met 1-0 de overwinning, maar deze keer was het gastheer DSO dat met 2-0 de drie punten kon bijschrijven. VELO is daarmee meer op achterstand (vijf punten) gezet en Die Haghe is nu met één punt minder de naaste concurrent van DSO.

Tekst: Louis de Letter        |      Foto’s: Bert Tielemans

Ondanks het thuisvoordeel van DSO, fel gesteund door veel supporters met vlaggen, vuurwerk en rookfakkels, waren het juist de bezoekers die in de beginfase van de wedstrijd meer de aanval zochten. Doelpogingen van Delano Vogel (schot geblokt), Ricky van Mierlo (inzet net naast), Mart Dubbeld (kopbal net voor doellijn weggekopt door Jeffrey Aarts) en Irshan Jagbandhan (schot geblokt) hadden echter niet het gewenste resultaat. Behoudens een schot van Geert Koren hoog over het doel was DSO in die fase aanvallend niet echt gevaarlijk.

In de 23e minuut dan toch de onverwachte voorsprong voor DSO. Een verre vrije trap van spelmaker Joep Roovers over de VELO-defensie kwam voor de voeten van de gevaarlijke Tim Ceder, die zijn inzet via de binnenkant van de tweede paal in het doel zag gaan: 1-0. Geheel VELO appelleerde voor buitenspel, maar de vlag van de assistent-scheidsrechter bleef omlaag en ook na het consult van arbiter Cor van Elswijk bij zijn assistent bleef het een geldig doelpunt. Na een half uur weer een vrije trap van Joep Roovers, maar deze keer werd VELO-doelman Jari Puister niet verrast. In de slotfase van de eerste helft namens VELO nog doelpogingen van Joey Kouters en Ricky van Mierlo, maar het bleef bij rust 1-0.

In het begin van de tweede helft twee doelpogingen van VELO via Joey Kouters gepakt door DSO-doelman Sven Wolsheimer (jubilaris met 200 wedstrijden) en bij DSO een vrije trap van Geert Koren gestopt door Jari Puister. In de 54e minuut kreeg VELO een nieuwe domper te verwerken. Een vrije trap kwam in het doelgebied bij de te vrijstaande Timo Reinhardt, die met deze kans wel raad wist en de bal buiten bereik van doelman Jari Puister in de verre hoek wist te plaatsen: 2-0.

VELO had ruim een half uur om in deze stand nog verandering te brengen en zocht weer met veel energie de aanval. Wederom meerdere doelpogingen van VELO via Joey Kouters, Ricky van Mierlo, Mart Dubbeld, Roderick Meinema en Mo Özdemir, maar de precisie ontbrak om pogingen om te zetten in doelpunten. Verdediger Rens de Vries leek wel bijna te scoren maar zijn kopbal, op een voorzet van Delano Vogel, werd door Jeffrey Aarts via het hoofd tot corner verwerkt. Tony van den IJssel werd na 65 minuten als vervanger van Irshan Jagbandhan nog ingezet als extra aanvaller, maar ook hij kon ondanks enkele pogingen VELO niet dichterbij brengen. In de laatste tien minuten kwam Reinier Maartense ook nog in het veld voor Gino van de Water. DSO gaf in de slotfase niets meer weg en wist daarmee ook de zege veilig te stellen.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Elswijk terechte blijdschap bij DSO met deze verdiende overwinning, die uitbundig gevierd werd met de enthousiaste supporters. VELO, al in het bezit van de eerste periodetitel, moest deze nederlaag wel even slikken en zal voorlopig eventuele titelaspiraties opzij moeten zetten.

Aanstaande zaterdag speelt VELO thuis tegen Forum Sport, de nummer vijf op de ranglijst. Uit werd het een gelijkspel, 1-1, en ook nu zal het weer een wedstrijd worden waarin beide teams niet veel voor elkaar zullen onder doen. DSO gaat op bezoek bij concurrent Die Haghe, de nummer twee met één punt achterstand, waar niet alleen gestreden zal worden voor de overwinning, maar ook voor de koppositie en de tweede periodetitel.