Zaterdag 1B: Ook HVV geeft DHC flink klop

HVV moest aantreden bij het puntloze DHC. Bij de Kroonleeuwen waren weer van de partij Boris Gorlee, die weer terug was van het cricketfront en Joppe Dekker na lang blessureleed. Het werden aan de Brasserskade in Delft net geen dubbele cijfers. HVV won met 0-9.

Tekst: Ton Beije          |      Foto’s: Patrick Gorlee

Voor HVV was ook belangrijk dat spits Connor Coward het vijandelijke net wist te vinden. Hij nam een derde van de productie, drie treffers, voor zijn rekening. De twee teruggekeerde spelers, Gorlee en Dekker namen ieder ook een doelpunt voor hun rekening.

De overwinning was voor HVV ook welkom in de strijd tegen degradatie. De ploeg is met drie punten rijker op een elfde plaats terecht gekomen, maar is daarmee zeker nog niet veilig. Immers de nummers tien en elf van de eerste klasse spelen met de periodekampioen van de tweede klasse D, E en F een nacompetitie voor slechts twee plaatsen in de eerste klasse volgend seizoen. Liefst drie clubs, de nummers 12, 13 en 14, degraderen rechtstreeks naar de tweede klasse.

DHC, waarvan HVV dus met 0-9 won, is een zekere degradant. Ook UVS, dat vijf punten minder heeft dan HVV, zal alle zeilen moeten bijzetten. HVV ging VUC – dat onderuitging bij Voorschoten’97 – op de ranglijst voorbij en heeft nu een punt voorsprong op de pinguïns. Op de plek die behoud inhoudt, de negende plaats, staat nu sv Den Hoorn, dat vijf punten meer heeft dan HVV.

HVV speelt volgend weekend thuis op de Diepput tegen Voorschoten’97.

Lees verder