Zaterdag 2E: Westlandia op Hoge Bomen met minimale score langs VFC

In de tweede klasse E vond het duel plaats tussen Westlandia en VFC uit Vlaardingen. Beide teams doen het tot dusver prima in de competitie. Het puntenverschil onderling is gering. Dat kwam ook tot uiting in de uitslag. Eén treffer was genoegd voor de thuisploeg.

Tekst: Marlon Taal

In de eerste helft wisten beide teams kansen te creëren. De gastheren waren dicht bij een treffer in de openingsfase via Jari Lievaart. De kansen daarna waren voor de gasten, die de meeste aanspraak mochten maken op de openingstreffer. De keepers deden de eerste helft goed hun werk en zorgden ervoor dat de ruststand ook de beginstand was: 0-0.

Openingstreffer

In de tweede helft was het Westlandia dat vaker voor het vijandelijke doel verscheen. Met ruim een kwartier te spelen kwam dan eindelijk de openingstreffer voor de thuisspelende ploeg. Via Jari Lievaart kon Stefan Bron de bal binnenkoppen. Na negentig minuten floot de leidsman voor het laatst. Westlandia won met een minimale score (1-0) van VFC en de ploeg van trainer Theo Verbeek (foto) steeg daardoor op de ranglijst.