Robin van der Meer speelt volgend seizoen bij Rijnsburgse Boys

Met zo’n 200 wedstrijden in de ere- en de eerste divisie in zijn rugzak bij achtereenvolgens Go Ahead Eagles, FC Utrecht, Excelsior en Helmond Sport maakt oud-prof Robin van der Meer (foto) de overstap naar Rijnsburgse Boys. De 28-jarige centrale verdediger tekende op sportpark Middelmors een contract voor twee seizoenen.

Robin van der Meer nam deze week – in ‘goed overleg’ – eerder afscheid van Helmond Sport, waar hij een deze zomer aflopend contract had. ,,Ik vind het mooi geweest in het profvoetbal”, zegt de verdediger – die begon bij RVC Rijswijk en later Haaglandia – over zijn overstap naar het amateurvoetbal. ,,Ik had nog wel bij een betaalde club in Duitsland aan de slag gekund, maar daar wordt niemand gelukkig van, ook mijn twee jongens van drie jaar en negen maanden niet. Ik heb heel andere ambities. Ik heb recent een bedrijf in verzekeringen en hypotheken opgezet, samen met mijn beste vriend. Daarmee ga ik aan de slag”, aldus Van der Meer op de clubsite van de Rijnsburgers.

Keus

De in het Westland wonende speler legt zijn keus voor Rijnsburgse Boys uit: ,,Ik heb met verschillende tweededivisieclubs gesproken en gekozen voor Rijnsburgse Boys. Waarom? Daar had ik het beste gevoel bij en de beste klik mee, vanwege de familieachtige sfeer en omdat veel jongens al lang bij de club zitten. Er is rust en dat vind ik belangrijk.”

Loopbaan

Robin van der Meer werd bij Haaglandia op 12-jarige leeftijd gescout door ADO Den Haag. Hij voetbalde daar zeven jaar in de opleiding tot en met het beloftenelftal. Daarna vertrok hij naar Go Ahead Eagles, waar hij twee jaar onder contract stond. Vervolgens voetbalde hij twee jaar bij FC Utrecht onder Erik ten Hag en drie jaar bij Excelsior, bij beide clubs in de eredivisie. De laatste twee seizoenen kwam de linksbenige verdediger uit voor Helmond Sport.

(Foto: Rijnsburgse Boys)

Lees verder
Net binnen