sv Den Hoorn-voorzitter Frank van Mil: ,,Kunnen redenering van KNVB niet volgen”

De tuchtcommissie van de KNVB heet uitspraak gedaan in de gestaakte wedstrijd tussen VELO en sv Den Hoorn. De aanklager bepaalde aanvankelijk dat VELO één punt in mindering voorwaardelijk kreeg opgelegd en sv Den Hoorn één punt onvoorwaardelijk.

Tekst: Ton Beije

Het bestuur van sv Den Hoorn ging tegen dat voorstel van de aanklager in verweer en inmiddels heeft ook de tuchtcommissie van de KNVB uitspraak gedaan. En die straf is zeker niet in het voordeel van sv Den Hoorn uitgevallen. In plaats van het in mindering brengen van één punt, zijn dat er twee geworden.

Tegenslag

Voorzitter Frank van Mil (foto) spreekt van een zware tegenslag voor de gehele vereniging. ,,Temeer omdat we een goede reputatie hebben als club. We kunnen de redenering van de KNVB niet volgen, behalve dat de tuchtcommissie ‘haar richtlijnen’ heeft gevolgd. We gaan zeker in beroep tegen de zeer onterecht bij ons gelegde schuld alleen en tegen de zware straf.”

Oscar Laguna Burgos

Ook Oscar Laguna Burgos, die de technische zaken overnam na het op non-actief zetten van John Hage en de laatste drie duels voor zijn rekening neemt met Donny van de Bos, is teleurgesteld: ,,Ik heb het net gehoord. Eren tegenvaller van -1 naar -2 punten.”

Vertrouwen

Frank van Mil: ,,De wedstrijd tegen VELO zullen we uiteraard gewoon netjes uitspelen (dinsdag 16 mei aanstaande – red.) en zorgen dat we niet meer schade (in punten en doelpunten) oplopen dan nodig”, gaat Van Mil verder. De spelers en de staf zijn vol vertrouwen dat we de noodzakelijke punten nog zullen pakken en daar wordt hard voor getraind. We gaan het seizoen op een sportieve manier afsluiten en er alles aan doen om erin te blijven.”

Niks onmogelijk

Oscar Laguna Burgos sluit zich daarbij aan: ,,Tegen VELO met twintig minuten en een man minder nog wat te behalen zal heel erg lastig worden, maar je weet, in voetbal is niks onmogelijk. Voor ons zal het zaak zijn om ons te focussen op de laatste drie wedstrijden. Ik voel dit zeer zeker niet als druk, maar meer als een uitdaging om nog bij de onderste vijf plaatsen weg te blijven. We gaan hier keihard ons best voor doen, maar vertrouwen dat dit gaat lukken heb ik zeker.”

sv Den Hoorn speelt komende zaterdag thuis tegen Forum Sport en een week later (zaterdag 20 mei) de uitwedstrijd tegen sv Honselersdijk. Tussendoor dus het restant tegen VELO.

Lees verder
Net binnen