Zaterdag 5B: GSC ESDO wint topduel van Quick, ONA pakt kampioenschap

Ondanks een fraaie overwinning op Quick zal GSC ESDO niet verder komen dan de tweede plaats. ONA stelde haar titel veilig met een duidelijke zege op REMO. DVC was op eigen veld Gouderak de baas.

ONA – REMO

In Gouda kon de vlag in top. Zoals verwacht was de thuisploeg een maatje te groot voor het Haagse REMO. Na negentig minuten voetballen stond een 4-0 eindstand op het bord en kon ONA het kampioenschap gaan vieren.

GSC ESDO – Quick (H)

De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong na twintig minuten spelen door een doelpunt van Houcine Zerjouh. Een kwartier later zorgde Djamel Boerstra voor een 2-0 ruststand. Quick kwam na de thee goed uit de kleedkamer en creëerde de meeste kansen. De verdiende 2-1 kwam na een uur tot stand door een treffer van Noah Munier. De formatie van trainer Ali Boussaboun herpakte zich en nam het heft weer in handen. Na diverse gemiste kansen bepaalde Mohammed Achalhi (foto) de eindstand tien minuten voor tijd op 3-1. Beide teams zijn al zeker van een plek in de nacompetitie.

DVC – Gouderak

Op Sportpark De Brasserskade hielden DVC en Gouderak elkaar na de eerste helft nog in evenwicht. Na de openingstreffer van Martijn Verheij kwamen de bezoekers op gelijke hoogte: 1-1. In de tweede helft waren Melvin Legierse en opnieuw Martijn Verheij trefzeker, waardoor de eindstand 3-1 werd in Delfts voordeel.