Oussama Bekkaoui (trainer FC Skillz): ,,Veel derby’s, wat willen we nog meer?”

De KNVB maakte vrijdag de indelingen voor de competitie 2023-2024 bekend. In de eerste klasse C alle regioclubs bij elkaar. Plus buiten de regio LFC (voormalige FC Boshuizen), Valken’68 en Voorschoten’97. Haaglanden Voetbal polste de eerste reacties van de trainers. In deel 5 Oussama Bekkaoui (foto), de succesvolle trainer van FC Skillz.  

Tekst: Ton Beije

FC Skillz pakte de titel voor de tweede maal op rij. De ploeg is dus nieuwkomer in de eerste klasse. Trainer Oussama Bekkaoui: ,,Ik zie 1C als een fantastische competitie! Minimale kilometers, veel regioclubs en dus veel derby’s. Wat willen we nog meer? Ik verwacht veel spektakel, omdat er wekelijks mooie wedstrijden te zien zullen zijn.”

TAC’90 is de enige zondagclub in deze klasse, ook nieuw. Gaat dat nog problemen geven? Bekkaoui: ,,Ik denk het niet. Wij zullen natuurlijk met TAC’90 in overleg gaan over de te spelen thuis- en uitwedstrijd en hopen deze op de zaterdagmiddag te kunnen spelen. Ik denk dat de meeste ‘zaterdagclubs’ dat zullen proberen.”

Veel derby’s, de clubs rekenen dan ook op veel publiek. ,,Voor ons natuurlijk het eerste seizoen voor de club in de eerste klasse. Dat je dan meteen in zo’n poule mag aantreden, dan is dat alleen maar mooi. Ik verwacht dat er mooie wedstrijden gespeeld zullen worden en dat het publiek, de supporters daar de grote winnaars van zullen zijn”, aldus FC Skillz-trainer Bekkaoui.

 

 

Lees verder