ADO Den Haag presenteert Bart van Hintum vlak voor sluiting transfermarkt

ADO Den Haag presenteert Bart van Hintum (foto) als laatste aanwinst voordat vrijdagavond om 23.59 uur de transferperiode sluit. De 36-jarige ervaren verdediger komt over van van eredivisionist PEC Zwolle en tekent tot het einde van het seizoen in Den Haag.

Van Hintum, geboren in Oss, speelde van 2011 tot 2016 voor PEC Zwolle, waarna hij verkaste naar het Turkse Gaziantespor. Na een half jaar keerde van Hintum terug op de Nederlandse velden en speelde hij onder andere voor Heracles Almelo en FC Groningen. Vorige zomer tekende Van Hintum opnieuw bij de Blauwvingers en kwam hij tot 35 officiële wedstrijden, waarin hij maar liefst 11 assists wist af te leveren. PEC Zwolle promoveerde mede dankzij zijn inbreng afgelopen seizoen naar de Eredivisie. Ook de eerste drie wedstrijden van het huidige Eredivisie-seizoen stond Van Hintum bij PEC Zwolle in de basis.

Technisch directeur Joris Mathijsen is verheugd Van Hintum als laatste aanwinst van deze transferperiode te kunnen aankondigen. ,,Met Bart halen we een ervaren defensieve kracht in huis waar we nog naar op zoek waren. Bart is een echte professional die weet wat er nodig is om onze doelstellingen na te jagen.” Bart van Hintum reageert zelf op zijn stap van PEC Zwolle naar ADO Den Haag op de clubsite: ,,Uit de gesprekken met de club sprak veel vertrouwen en het plan sprak mij erg aan. Natuurlijk is het moeilijk om PEC na zo’n mooie tijd te verlaten, maar ik kijk tegelijkertijd heel erg uit naar dit seizoen in het geel-groen.”

Lees verder